Svijet će 8. svibnja ponovno tresti groznica “Wings for Life World Run” utrke.

Svijet će 8. svibnja ponovno tresti groznica “Wings for Life World Run” utrke.

"Tko jednom nastupi na utrci Wings for Life World Run njoj će se i vraćati. Za mene će to uvijek biti utrka broj 1. Zajedništvo sudionika. Zaista jedinstveni događaj u svijetu", izjavio je naš predstavnik na utrci.

Među sudionicima i Hrvatska će imati svoje jake adute, kako na domaćem terenu, tako i na drugim lokacijama. Jedan od njih je Matija Grabrovečki koji je nakon što je čak s 57 pretrčanih kilometara prošle godine pobijedio na hrvatskom izdanju Wings for Life World Run utrke. Ovaj put Matija se odlučio za veći izazov, nagradno putovanje u Indiju o kojem oduvijek sanja. Tamo će se naime, 8. svibnja održati najveća utrka `svjetskih razmjera´ gdje će Matija unatoč teškim klimatskim uvjetima, pokušati istrčati još jednu nezaboravnu utrku. Više od stotinu tisuća trkačkih zaljubljenika trčat će za one koji ne mogu s ciljem pronalaska lijeka za ozljede leđne moždine.

Matija je trkač iznimno zanimljive karijere. Započeo je rekreativno s trčanjem tek u dvadesetima u potrazi za zdravijim stilom života i odmah se pokazao kao veliki talent. Uspio je već u prvoj sezoni treniranja istrčati cijeli maraton s godinama je bio sve brži, a nagrada za naporni rad stigla je 2014. godine kada je postao prvak Hrvatske u maratonu. Na Wings for Life World Run utrci također je išao postepeno do uspjeha: u prvom izdanju bio je treći, a u drugom s 57 pretrčanih kilometara stigao do pobjede koje će se sjećati do kraja života.

“Oduvijek me zanimala Indija, njezina kultura, povijest i krajolici. Za mene nije bilo dvojbe jer sam i prije pobjede odlučio da ću izabrati indijsku utrku ako budem prvi. Sa sobom ću voditi suprugu koja je najzaslužnija što sam se uopće odlučio početi baviti trčanjem. I ona će, također, nastupiti”, otkrio je Grabrovečki koji se ne boji teških klimatskih uvjeta i najavljuje visoki plasman i na indijskoj utrci: “Uvjeti će biti teži, a temperatura preko 40 stupnjeva u to doba godine, no vjerujem da ću biti spremniji nego prošle godine i očekujem barem približan rezultat onome što sam trčao u Zadru. Volim trčati kada je temperatura od 10 do 17 stupnjeva, ali navikao sam trenirati i po velikim vrućinama. Spreman sam na sve”, kazao je Matija kojemu ovim putem želimo puno uspjeha.

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.