Tri medalje hrvatskih karatista na natjecanju Svjetske karate lige u Dubaiju

Svjetska karate liga: Ivan Kvesić osvojio zlato

Svjetska karate liga: Ivan Kvesić osvojio zlato

Foto: Braća Kvesić/ABC

Hrvatski karate reprezentativac Ivan Kvesić osvojio je zlatnu medalju na natjecanju Svjetske karate lige u Dubaiju. Kvesić je zlato osvojio u kategoriji do 84 kilograma, nakon što je u finalnoj borbi pobijedio Rusa Iliju Granovevsa 4-3. O težini natjecanja govori i podatak kako se Kvesić do samog finala morao boriti sa šest protivnika, od kojih je neizvjestan bio dvoboj s Japancem Ryutarom Araguom. Borba je završila 1-1, a naš predstavnik je prošao u polufinale zbog toga što je osvojio prvi bod u borbi.

Da obitelj Kvesić ima dodatnih razloga za slavlje se pobrinuo Ivanov brat Anđelo, koji se također popeo na pobjedničko postolje. Anđelo Kvesić je u teškoj kategoriji (više od 84kg) osvojio brončanu medalju, nakon što je u završnoj borbi repasaža bio bolji od Talijana Marina Simonea.

Hrvatska ženska karate reprezentacija u sastavu Vlatka Kiuk, Nika Jukić i Mihaela Petrović je također došla do brončane medalje. Naše predstavnice su u polufinalu izgubile od kasnijih finalistica Talijanki, no u repesažu su stigle do medalje nakon što su nadvisile Ruskinje s 3-2.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.