Svjetska liga: Hrvatska bez problema protiv Turske

Svjetska liga: Hrvatska bez problema protiv Turske

Barakude nisu imale problema na gostovanju kod Turske u petom kolu Svjetske lige...

Hrvatska vaterpolska reprezentacija uspješno je odradila gostovanje u Turskoj u petom kolu Svjetske lige, pobijedivši domaćina rezultatom 11:4.

Nije to bilo nimalo lako gostovanje za pulene Ivice Tucaka, iz nekoliko razloga. Jedan je čisto sportski – nijednoj momčadi nije lako uskočiti u bazen znajući da ih čeka čisto odrađivanje posla, a u slučaju bilo kakvih iznenađenja ili lošije igre i medijska hajka, dok je drugi kadrovski – barakude su, naime, bile poprilično osakaćene izostancima bitnih igračkih karika.

Hrvatsku su predvodili iskusni Sandro Sukno i Paolo Obradović, koji su postigli po tri pogotka, a važno je istaknuti i kako su se javnosti po prvi put predstavili “neki novi klinci” – Ivanković, Čagalj, Živković.

“Unatoč svim problemima s kojima smo bili suočeni pred put u Istanbul, ostvarili smo ipak očekivanu pobjedu”, izjavio je hrvatski izbornik. “Dobud se borio s gripom, Lončar je igrao s povišenom temperaturom… Smatram da smo na najbolji mogući način odradili što je trebalo.”

Barakude su ovim trijumfom ostale na čelu ljestvice Svjetske lige, a 17. ožujka (Francuska) već bi mogli jednu ruku staviti na vize za plasman na završni turnir u Bergamu.

Svjetska liga:
Turska – Hrvatska 4:11 (1:4, 1:2, 0:1, 2:4)

Poredak:
1. Hrvatska 15
2. Italija 11
3. Crna Gora 7 (-1)
4. Turska 3
5. Francuska 0

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.