Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti dočekuju Grčku

Svjetska liga: Hrvatski vaterpolisti dočekuju Grčku

Grčka je stvarno dobar i težak protivnik i morat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo, kaže Sandro Sukno

Sandro Suko/Getty Images

Sve je spremno za novu uzbudljivu sezonu hrvatske vaterpolske reprezentacije! U utorak, 10. prosinca, u 20 sati na bazenu Mladost u Zagrebu igra se prva utakmica FINA Svjetske lige protiv jake momčadi Grčke. Aktualni olimpijski pobjednici okupit će se u Zagrebu u nedjelju po završetku klupskih natjecanja Triglav Jadranske vaterpolske lige, a početak bogate i uzbudljive sezone željno isčekuju.

– Igranje za reprezentaciju uvijek nas posebno veseli, pogotovo kada je riječ o domaćoj utakmici. Pred nama je nova sezona, željni smo novih pobjeda i nadamo se da će prva biti upravo ovdje u Zagrebu. U daljnji tijek natjecanja Svjetske lige prolazi samo prvi u skupini i zato moramo pobijediti, a uz pomoć naših vjernih navijača to će biti puno lakše, izjavio je kapetan hrvatske reprezentacije Nikša Dobud.

Hrvatskoj vaterpolskoj reprezentaciji u sezoni 2013/14. osim natjecanja FINA Svjetske lige, gdje nas osim s reprezenatcijom Grčke očekuje i sraz sa Mađarima, slijede i LEN Europsko prvenstvo koje se igra u Mađarskoj te FINA Svjetski kup koji se igra u Kazakhstanu. Prve ovosezonske izazove propustit će prvi golman reprezentacije Josip Pavić te Maro Joković koji se zbog nedavnih ozlijeda i operacija neće pridružiti momčadi u bazenu.

– Zbog ozljeda u utorak nećemo zaigrati u punom sastavu. Grčka je stvarno dobar i težak protivnik i morat ćemo dati sve od sebe da pobijedimo. Sretni smo što je prva utakmica na domaćem terenu i nadam se da ćemo uz pune tribine i podršku naših navijača uspjeti doći do puna tri boda, izjavio je reprezentativac Sandro Sukno.

Za Hrvatsku vaterpolsku reprezentaciju za prvu utakmicu protiv Grčke pozvani su: golmani Marko Bijač i Ivan Marcelić, centri Nikša Dobud, Ivan Krapić i Luka Lončar, bekovi Andro Bušlje, Ivan Buljubašić i Ivan Milaković, vanjski igrači Anđelo Šetka, Duje Živković, Sandro Sukno, Luka Bukić, Paulo Obradović, Ante Visković, Ante Vukičević i Petar Muslim. Stručni stožer, uz izbornika Ivicu Tucka, čine pomoćni trener Ivan Asić, kondicijski trener Pero Kuterovac i fizioterapeut Damir Luketić.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.