SVJETSKA LIGA

Svjetska liga u Rijeci: Hrvatska dočekuje Grčku

Svjetska liga u Rijeci: Hrvatska dočekuje Grčku

Hrvatska vaterpolska reprezentacija sutra od 17 sati na Bazenima Kantrida u Rijeci protiv Grčke otvaraju novu sezonu Svjetske lige.

Nakon osvojenog srebra u Riju, hrvatski vaterpolisti se ponovno skupljaju igrajući prvi susret Svjetske lige protiv Grčke u Rijeci 15. studenog. Izbornik Ivica Tucak izjavio je da reprezentaciju napuštaju Josip Pavić i Damir Burić, te je najavio promjenu u stručnom stožeru, pomoćnik Tucku bit će Mile Smodlaka.

S ovom utakmicom i službeno započinjemo taj novi ciklus u kojem su ciljevi, kao i uvijek pokušaj osvajanja medalje, i to naravno, ako je moguće, one zlatne. Kao što smo već rekli nakon Rija, kostur reprezentacije, odnosno njezin veći dio i dalje ostaje na okupu, te smatram da s velikim optimizmom možemo očekivati svako veliko natjecanje. Vrata reprezentacije su uvijek otvorena svakom igraču s hrvatskom putovnicom koji svojom igrom i ponašanjem zaslužuje igrati u reprezentaciji. “ – izjavio je Tucak.

Hrvatska reprezentacija se kroz Svjetsku ligu priprema za Svjetsko prvenstvo u Budimpešti, te za Europsko prvenstvo 2018. godine u Barceloni. Tucak je najavio da će se lista igrača mijenjati prije svake utakmice te će najspremniji biti pozvani za velika natjecanja, zaključno sa Olimpijskim igrama u Tokiju 2020.

Izbornik Ivica Tucak također je najavio igrače i članove stručnog stožera s kojima računa na prvu utakmicu FINA Svjetske lige: 
Igrači:
1.     Marko Bijač
2.     Ivan Marcelić
3.     Luka Lončar
4.     Ivan Krapić
5.     Andro Bušlje
6.     Marko Macan
7.     Ivan Buljubašić
8.     Rino Burić
9.     Sandro Sukno
10.  Luka Bukić
11.  Loren Fatović
12.  Maro Joković
13.  Javier Garcia
14.  Anđelo Šetka
15.  Ivan Domagoj Zović
Stožer:
1.     Ivica Tucak
2.     Pero Kuterovac
3.     Mile Smodlaka
4.     Igor Pezelj
5.     Renata Barić
6.     Damir Luketić

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.