Svjetski kup gimnastičara: Jakov Vlahek u svom prvom finalu osvojio brončanu medalju!

Svjetski kup gimnastičara: Jakov Vlahek u svom prvom finalu osvojio brončanu medalju!

Foto: Hrvatskareprezentacija.hr

Odlične vijesti pristižu nam iz Bugarske. Mladi Jakov Vlahek osvojio je brončanu medalju u finalu Svjetskog kupa u bugarskoj Varni u disciplini konj s hvataljkama.

Naš 19-godišnji gimnastičar, inače član ZTD Hrvatskog Sokola, u finalu je za svoj nastup dobio ocjenu 13,900 (start 5,5) i time si osigurao treće mjesto iza Bjelorusa Andreja Lihovickog (14,600), koji je osvojio zlato i srebrnog Cyrila Tommasonea (14,100) iz Francuske.

Ovo je Jakovu bilo prvo finale Svjetskog kupa, a nakon osvajanja medalje bio je vidno sretan: ”Ovo mi je tek drugi nastup na Svjetskom kupu i prvo finale i odmah sam uspio uzeti medalju. Nisam se preplašio tih puno iskusnijih konjaša, nisam se ni zamarao njihovim imenima i osvojenim medaljama, već sam shvatio ovo natjecanje kao i svako drugo. Napravio sam samo ono što sam i trenirao i išao sam na sve ili ništa, pa makar i pao, samo da nakon natjecanja mogu reći da sam dao sve od sebe”, iskreno je priznao Zagrepčanin.

Inače, Vlahek je prije samo dva tjedna na Univerzijadi u Kineskom Tajpehu zauzeo 18. mjesto, a prije tri godine bio je peti u finalu Olimpijskih Igara mladih u Nanjingu. Ovo mu je tek prva seniorska sezona, a ovim je rezultatom samo dodatno potvrdio mjesto u reprezentaciji za nadolazeće Svjetsko prvenstvo u kanadskom Montrealu.

Svjetski kup, konj s hvataljkama, finale:

1. Andrej Lihovicki (BLR) 14,600

2. Cyril Tommasone (FRA) 14,100

3. Jakov Vlahek (HRV) 13,900

4. Maxime Gentges (BEL) 13,500

5. Oleg Vernjaev (UKR) 13,250

6. Petro Pahnjuk (UKR) 12,950

7. Sofus Heggemsnes (NOR) 12,550

8. Loris Frasca (FRA) 12,250

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.