Juniorski SP: Hrvatske sambistice Tena Šikić i Maja Blagojević osvojile zlatna odličja u Seulu

Juniorski SP: Hrvatske sambistice Tena Šikić i Maja Blagojević osvojile zlatna odličja u Seulu

Šikić je bila najbolja u kategoriji do 52 kilograma, a Blagojević do 64 kilograma

Hrvatske sambistice Tena Šikić i Maja Blagojević osvojile su zlatna odličja na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Seulu! Šikić je bila najbolja u kategoriji do 52 kilograma, a Blagojević do 64 kilograma.

Ovo je najveći sportski uspjeh hrvatskog Samba dosad, a mlade sportašice su osvojile prve Sambo medalje za Hrvatsku.

Nakon dojmljivog nastupa hrvatskih reprezentativaca u Bukureštu, nedavno održanog Državnog prvenstva u Sambu koji je održan 4. listopada u Belišću, ovo je je najveći uspjeh Samba koji je relativno mlad sport u Hrvatskoj.

Hrvatska reprezentacija će nastupiti na svjetskoj smotri u studenom u Japanu. Ovo je ujedno i turnir koji će ponovno pokazati vrijednost hrvatskih boraca. Hrvatski Sambo savez sad se neskromno može nadati novim medaljama.

Sambo je sovjetska borilačka vještina, nastala spajanjem nekoliko tradicionalnih vještina kavkaskih i sibirskih narod. Ruska borilačka vještina je tek u povojima u Hrvatskoj, ali je našla svoje mjesto na hrvatskoj sportskoj sceni, a Hrvatski Sambo savez je član Međunarodnog Sambo saveza (FIAS) i pridruženi član Hrvatskog Olimpijskog odbora.

Zbog iznimnog zalaganja Hrvatskog sambo saveza, hrvatska će metropola iduće godine biti i domaćinom Europskog prvenstva u Sambu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.