Svjetski kup: Hrvatski gimnastičari od srijede do petka nastupaju u Dohi

Svjetski kup: Hrvatski gimnastičari od srijede do petka nastupaju u Dohi

Nastupit će šest hrvatskih reprezentativaca – Robert Seligman, Tomislav Marković, Marko Brez, Leonardo Kušan, Marijo Možnik, te Andrej Korosteljev

Getty/Robert Seligman

Nakon što su se iz Cottbusa vratili sa broncom Roberta Seligmana na konju s hvataljkama, te dva finala srebrnog olimpijca Filipa Udea, hrvatske gimnastičare čeka nova stanica Svjetskog kupa.

Od srijede do petka, 26-28. ožujka 2014. na rasporedu je turnir u Dohi. Nastupit će 99 gimnastičara iz 30 zemalja svijeta, a među njima i šest hrvatskih reprezentativaca – Robert Seligman (konj s hvataljkama), Tomislav Marković (parter), Marko Brez (ruče), Leonardo Kušan (konj s hvataljkama), bivši viceprvak Europe na preči Marijo Možnik, te Andrej Korosteljev na parteru.

– Andrej je trebao nastupiti i u Cottbusu, no lakše je ozlijedio leđa i nismo htjeli riskirati. Ove sezone je ipak najbitnije biti zdrav i spreman za kraj svibnja i Europsko prvenstvo u Sofiji. Turniri poput ovoga biti će isključivo priprema za to. Iako, nismo više mali, nema više alibija da je junior, jer sada je ipak u svojoj prvoj seniorskoj sezoni. Sada je jednak kao i veliki protivnici koji ga čekaju u Dohi poput Brazilca Diega Hypolita. Cilj je da sve elemente stane na noge, a hoće li ući s time u finale ili biti deseti, vidjet ćemo, rekao je Saša Solar, trener Andreja Korosteljeva.

Srijeda je rezervirana za kvalifikacije koje startaju od 12 sati po hrvatskom vremenu, dok su finala na rasporedu u četvrtak i petak od 15.30.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.