Svjetski kup: Ivan Kljaković Gašpić, Tonči Stipanović i Luka Mratović nastupaju u Miamiju

Svjetski kup: Ivan Kljaković Gašpić, Tonči Stipanović i Luka Mratović nastupaju u Miamiju

Prva regata Svjetskog kupa jedrila se u Melbourneu u prosincu, a hrvatski jedriličari nisu nastupili

Tonči Stipanović/Getty Images

Miami je od 26. do 31. siječnja domaćin najboljim jedriličarima svijeta u drugoj regati. Ove godine svoj nastup najavilo je oko 800 natjecatelja iz 60-ak zemalja, među njima su i trojica hrvatskih jedriličara. Ivan Kljaković Gašpić u Finnu, Tonči Stipanović u Laseru, te Luka Mratović na dasci. Prva regata Svjetskog kupa jedrila se u Melbourneu u prosincu, a hrvatski jedriličari nisu nastupili.

Ivan Kljaković Gašpić već je odradio pripremnu regatu u Fort Lauderdaleu, gdje je zauzeo prvo mjesto, te time potvrdio da je spreman za početak nove sezone. U Miami je stigao kao vodeći finaš na svjetskoj ljestvici.

– Još jedna sezona je pred vratima. Ove godine bitno je potvrditi nacionalnu normu za Olimpijske igre u Riju, te zadržati rutinu dobrih rezultata. U Miamiu želim jednostavno odjedriti i nastaviti pripreme prema važnim ciljevima, staložen je Ivan.

Dva tjedna priprema u Rio de Janeiru odradio je Tonči Stipanović uoči dolaska u Miami.

– U Riju je bilo super, svaki dan smo imali 10-20 čvorova vjetra, bila je prava odluka otići tamo jer su unutarnja regatna polja gdje će se jedriti OI stvarno zeznuta. Izmiješani su svakakvi kurenti i dosta smo naučili. Nastupio sam na Otvorenom prvenstvu Brazila, zadnji dan sam odmarao, nisam jedrio i završio sam treći. Miami je kao i uvijek jako zanimljiva regata, bit će jaka konkurencija, dobro se osjećam, dosta sati sam proveo na moru u zadnja dva tjedna tako da jedva čekam regatu, da dobro odjedrim na prvom natjecanju Svjetskog kupa u 2015 godini, komentirao je Tonči.

U Miamiu je trebao nastupiti i Filip Jurišić, međutim prema novim pravilima Svjetskog kupa nije stekao pravo nastupa. Hrvatski trojac u Miamiju ove godine zaokružit će daskaš Luka Mratović.

– Zasad je sve dobro. Toplo je, sad zovu neko zahlađenje, ali ne bi trebalo biti ništa strašno. Sve je na svom mjestu, ove godine mi predstoji novi pokušaj da se plasiram na Olimpijske igre i to mi je jedini cilj, rekao je Luka.

Ponedjeljak je prvi dan jedrenja u Miamiju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.