Svjetski kup: Ivica Kostelić 11. u veleslalomu u Soldenu

Svjetski kup: Ivica Kostelić 11. u veleslalomu u Soldenu

- Ovo je više nego što sam očekivao, a uz rezultat, najviše veseli činjenica da sam trenutno na jedno 50 posto manje lijekova, rekao je Kostelić

Ivica Kostelić/Getty Images

Ivica Kostelić odlično je krenuo u novu sezonu osvojivši 11. mjesto u utrci veleslaloma u Soldenu  što mu je ujedno donijelo 24 boda. Kostelić je u prvoj vožnji bio osmi, nešto slabija druga vožnja stajala ga je tri mjesta, ali rezultat je više nego zadovoljavajući. Amerikanac Ted Ligety još jednom je dokazao da mu nema ravnog u veleslalomu slavivši ispred drugoplasiranog Pinturaulta sa 79 stotinki prednosti, a treće mjesto osvojio je Austrijanac Marcel Hirscher. Ligety je tako stigao do 18 pobjede u ovoj disciplini.

– Ovo je više nego što sam očekivao, a uz rezultat, najviše veseli činjenica da sam trenutno na jedno 50 posto manje lijekova nego što sam bio prošle godine. Operacija se pokazala pravim potezom, drugu vožnju odvozio sam bez bolova, rekao je Ivica Kostelić.

– Problem mi predstavlja činjenica kada je staza grbava i vidljivost slaba, kao što je bilo na strmini u drugoj vožnji, onda podsvjesno pazim na tu nogu. To je nažalost upisano u podsvjest. To je ostatak mučenja s tom nogom protekle tri godine. , rekao je Ivica Kostelić.

Veleslalom Solden: 1. Ted Ligety (SAD) 1:59,50, 2. Alexis Pinturault (Francuska) +0,79, 3. Marcel Hirscher (Austrija) +1,02, 4. Steve Missillier (Francuska) +1,73, 4. Aksel Lund Svindal (Norveška) +1,73, 6. Marcus Sandell (Finska) +1,82, 7. Thomas Fanara (Francuska) +2,08, 8. Cyprien Richard (Francuska) +2,16, 9. Mathieu Faivre (Francuska) +2,18, 10. Philipp Schörghofer (Austrija) +2,30, 11. Thomas Marmillod Blondin (Francuska) +2,37, 11. Ivica Kostelić (Hrvatska) +2,37

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.