Svjetski kup: Ivica Kostelić bez druge vožnje veleslaloma u Kranjskoj Gori

Svjetski kup: Ivica Kostelić bez druge vožnje veleslaloma u Kranjskoj Gori

Kostelić je prvu vožnju završio sa zaostatkom od 4.21 stotinke za pobjednikom Tedom Ligetyjem, dok je Filip Zubčić bio 55. sa 6.19 sekundi iza Amerikanca.

Ivica Kostelić/Getty Images

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić nije uspio ući u drugu vožnju veleslaloma u Kranjskoj Gori. Kostelić je prvu vožnju završio sa zaostatkom od 4.21 stotinke za vodećim Tedom Ligetyjem, što je bilo dovoljno za 40. mjesto. Drugu vožnju nije uspio dohvatiti niti Filip Zubčić koji je bio 55. sa 6.19 sekundi iza Amerikanca.

Kostelić je i u Kranjskoj Gori presporo odvezao veleslalom, pa će ostati na samo dva ulaska u drugu vožnju u ovoj disciplini ove sezone, za 30. Talijanom Alexom Zingerleom, posljednjim koji se plasirao u drugu vožnju zaostao je 78 stotinki, dok je Zubčić odskijao u skladu sa svojim mogućnostima.

Slavlje je odnio Ligety koji je stigao do rekordne šeste pobjede na jednom skijalištu stigao s vremenom od 2:30.80 minuta, 18 stotinki zaostao je drugoplasirani Austrijanac Benjamin Raich, koji se tog uspjeha stigao najboljim vremenom druge vožnje nakon što je bio tek 17. nakon prve vožnje, dok je treće mjesto zauzeo Norvežanin Henrik Kristoffersen sa 25 stotinki zaostatka.

Vodstvo u ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa zadržao je Norvežanin Aksel Lund Svindal, koji je u subotu bio 17., sa 1046 bodova, drugi Austrijanac Marcel Hirscher, četvrti iz subotnjeg veleslaloma, ima 1005, a treći Francuz Alexis Pinturault 787.

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.