Svjetski kup: Ivica Kostelić odličan četvrti u Leviju

Svjetski kup: Ivica Kostelić odličan četvrti u Leviju

Ovo mi je maknulo kamen sa srca i drago mi je da sam još uvijek u igri, rekao je Ivica Kostelić nakon utrke

Ivica Kostelić/Getty Images

Ivica Kostelić osvojio je četvrto mjesto u prvom slalomu sezone održanom u finskom Leviju. Kostelić je sjajnom drugom vožnjom napredovao za sva mjesta i postolje mu je pobjeglo za 29 stotinki. Marcel Hirscher još jednom je potvrdio dominaciju u slalomu upisavši 11 pobjedu, a to je ujedno bilo 100. austrijsko slavlje u Svjetskom kupu u slalomu.

– Razlog za zadovoljstvo uz dobar rezultat jest činjenica da sam na zadnjih nekoliko treninga nisam bio brz odnosno skoro svi koji su trenirali samnom bili brži su od mene. Ovo mi je maknulo kamen sa srca i drago mi je da sam još uvijek u igri, rekao je Ivica Kostelić nakon utrke.

Nakon sjajne druge vožnje činilo se da će Ivica završiti na postolju, ali Henrik Kristoffersen odvozio je najbolju utrku u Svjetskom kupu i pogurao ga je na drugo mjesto. Felix Neureuther je odustao, ali zato su Matt i Hirscher bili sjajni u drugoj vožnji i pogurali Ivicu na četvrto mjesto.

Dalibor Šamšal nije uspio izboriti drugu vožnju

Rezulati, Levi, slalom: 1. Marcel Hirscher (Aut) 1:45;42, 2. Mario Matt (Aut) +0.62, 3. Henrik Kristoffersen (Nor) +0.93, 4. Ivica Kostelić (Hrv) +1.22, 5. Mattias Hargin (Šve) +1.29, 6. Patrick Thaler (Ita) +1.73, 7. Jean-Baptiste Grange (Fra) +1.75, 8. Benjamin Raich (Aut) +1.79, 9. Sebastian-Foss Solevaag (Nor) +1.82, 10. Steve Missillier (Fra) +1.94…

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.