Svjetski kup u gimnastici: Marijo Možnik osvojio zlato na preči!

Svjetski kup u gimnastici: Marijo Možnik osvojio zlato na preči!

- Zvuči malo čudno "tri hrvatska zlata", ali ništa tu nije ni čudno ni sumnjivo. Mi smo i dalje svjetska klasa, rekao je Možnik

Marijo Možnik/Getty Images

Zlatom Marija Možnika na preči, u Osijeku je završen svjetski gimnastički kup – Grand Prix Osijek Žito Challenge Cup! Hrvatska je tako u Osijeku osvojila četiri medalje – zlato Filip Ude (konj s hvataljkama), Tomislav Marković (parter) i Marijo Možnik (preča), te broncu Robert Seligman (konj s hvataljkama).

Marijo Možnik drugi put bio je najbolji u Osijeku, no jučer je prvi put u karijeri podijelio medalju. Na najvišem postolju stajao je zajedno s aktualnim prvakom Europe na parteru, Izraelcem Aleksandrom Šatilovim koji je baš kao i Marijo dobio od sudaca ocjenu 14,950.

– Nastupio sam prvi i moram priznati da mi nije bilo svejedno čekati do posljednjeg natjecatelja, mog prijatelja Šatilova. Nisam idealno odradio, ali izvukao sam se na adrenalin, iskustvo i zbog sjajne publike. Zvuči malo čudno “tri hrvatska zlata”, ali ništa tu nije ni čudno ni sumnjivo. Mi smo i dalje svjetska klasa. Svi smo zaslužili. I to u strašno jakoj konkurenciji – komentirao je Marijo Možnik.

Drugi hrvatski finalist, 19-godišnji Anton Kovačević do nastupa Šatilova dijelio je treće mjesto s ocjenom 14,650, no na kraju je zauzeo 4. mjesto.

–  Znao sa da će Šatilov odraditi, u odličnoj je formi, on je gimnastička zvijezda, a ja sam tek onaj koji dolazi. Zadovoljan sam i s 4. mjesto. Četvrti u Ljubljani i ovdje, nisam mogao poželjeti bolje otvaranje sezone – rekao je Anton Kovačević.

Jedina hrvatska ženska predstavnica u finalu, onome na parteru, mlada Ana Đerek, zbog pada je zauzela posljednje, osmo mjesto sa 12,050 bodova.

– Tužna sam i razočarana. Jer, do te kobne 4. dijagonale, svaku sam napravila dobro. Šteta. Znam da trebam biti zadovoljna s dva finala ovdje, ipak mi je ovo tek drugi Svjetski kup u karijeri, ali kad god padneš ne možeš biti sretan – poručila je Ana Đerek.

Zlato na karikama otišlo je brončanom olimpijcu iz Londona, Talijanu Matteu Morandiju, dok je preskok pozlatio bivši prvak Europe, Finac Tomi Tuuha. Kod djevojaka najbolja na gredi bila je Vijetnamka Thi Ha Thanh Phan, a na parteru Švicarka Giulia Steingruber, inače prvakinja Europe na preskoku. (preuzeto sa http://www.hgs.hr/)

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.