Svjetski kup u gimnastici: Možnik, Seligman i Marković u finalu u Dohi

Svjetski kup u gimnastici: Možnik, Seligman i Marković u finalu u Dohi

Finala Tomislava Markovića i Roberta Seligmana na rasporedu su u četvrtak od 15.30 po hrvatskom vremenu, dok Možnikov finalni dan kreće u petak u isto vrijeme

Robert Seligman/Getty Imges

Nakon tri finala na Svjetskom kupu u Cottbusu prije desetak dana, hrvatski gimnastičari izborili su još tri finala na turniru u Dohi. Prošlogodišnji pobjednik Dohe, Marijo Možnik, ušao je finale preče na svom prvom turniru u 2014. Ocijenjen je sa 15.350 čime je zauzeo treće mjesto u konkurenciji 31 prečaša.

– Napravio sam ono što smo planirali, start od 6.4, a za finale planiram 6.8, još raznožni Možnik u kombinaciji s pruženim Tkačevim. To je vježba za skoračnje Europsko prvenstvo. Ova izvedba nove vježbe dala mi je potrebno samopouzdanje da mogu očekivati dobre rezultate u ovoj godini. Posljednja dva tjedna sam na terapijama zbog ramena, nisam maksimalno spreman, ali konkurencija je strašna pa za medalju moram riskirati, rekao je Možnik.

Tomislav Marković finale partera izborio je sa 6. ocjenom kvalifikacija (14,900), dok je Robert Seligman bio sedmi na konju s hvataljkama (15,050).

– Zadovoljan sam, jer ovo je za parter jači turnir nego onaj u Cottbusu. U finalu uvijek budem puno opušteniji tako da se nadam da će i ocjena za koju desetinku ići gore, rekao je Marković.

Drugi osječki parteraš, Andrej Korosteljev, u utorak se u Dohi ozlijedio na podij treningu, na kraju je zauzeo 14. mjesto sa 14,400 bodova u konkurenciji 32 parteraša. Leonardo Kušan bio je 23. među 38 vježbača na konju s hvataljkama (13,250), a Marko Brez sa 13,900 bodova 17. na ručama (34 natjecatelja).

– Izvodeći 900° šraubu loše doskočio i “nagnječio” oba zgloba. Dosta ga je boljelo, ali su katarski fizioterapeuti pomogli,  bandažirali ga i bio je spreman za kvalifikacije. Ipak, nismo htjeli riskirati s vježbom od 16,4, radio je 16,2. Napravio  je dobro vježbu do posljednje dijagonale. Tu je izgubio finale, prekoračio je vrijeme i izgubio dvije desetinke, a onda još zbog velikog iskoraka dobio 5 desetinki odbitka.

Finala Tomislava Markovića i Roberta Seligmana na rasporedu su u četvrtak od 15.30 po hrvatskom vremenu, dok Možnikov finalni dan kreće u petak u isto vrijeme.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.