Svjetski kup u jederenju: Ivan Kljaković Gašpić drži četvrto mjesto u Finnu

Svjetski kup u jederenju: Ivan Kljaković Gašpić drži četvrto mjesto u Finnu

Tonči Stipanović je izgubio nekoliko pozicija, nakon osam jedrenja osmi je u Laseru. Dvojci nisu jedrili, tako da su Šime Fantela i Igor Marenić ostali na drugom mjestu

Ivan Kljaković Gašpić/Getty Images

Vjetrovit dan, s puno valova, četvrtog dana natjecanja na regati Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Dvojci nisu jedrili, tako da su Šime Fantela i Igor Marenić ostali na drugom mjestu kao i dan ranije. Još su dva dana do kraja regate.

Četvrti dan regate Svjetskog kupa u Palma de Mallorci nije trajao toliko dugo kao prethodna tri, barem ne što se natjecateljskog dijela tiće, međutim sucima je trebalo po završetku natjecanja više sati da pročiste rezultate, naročito zadnjeg plova. Jak vjetar i puno vala uzrokovali su dosta poteškoća sucima, koji su jedva bilježili prolaze kroz cilj i još teže dostavljali rezultate na kopno.

Ponovo vjetar nije bio iste snage na svim regatnim poljima. Primjerice na polju dvojaca u klasi 470 je toliko jako puhalo da nisu niti isplovili. Šime Fantela i Igor Marenić ostali su tako na drugom mjestu, e Enia Ninčević i Romana Župan na 15. Vjetar je pomeo flotu klase 49er, drugi od dva današnja plova za njih nije završila polovica posada zlatne skupine, bilo je puno prevrtanja i štete među sudionicama, među onima koji su pretrpjeli štetu su i Pavle Kostov i Petar Cupać.

– U prvom plovu smo bili odlični treći. U drugom plovu smo također izvrsno stajali, bili smo drugi, ostali su se mahom isprevrtali, nisu uspijeli svladati taj vjetar i val, međutim nismo imali sreće. Puknuo nam je dio opreme na jarbolu i nismo završili plov. Jučerašnji i današnji dan zaista su nas skupo koštali, u bodovima i plasmanu, a poprilično i financijski,komentirao je Pavle Kostov.

Kostov/Cupać su na 23. mjestu

Ivan Kljaković Gašpić odjedrio je na razini zadatka i ponovo se vratio u vrh poretka klase Finn. Sa četvrtim i osmim ulazom danas nalazi se nakon devet jedrenja na odličnom četvrtom mjestu.

Tonči Stipanović je izgubio nekoliko pozicija, nakon osam jedrenja osmi je u Laseru.

– Startevi su napokon proradili, ali nekoliko taktičkih greškica u prvom plovu i kriva strana polja su u iduća dva donijeli mi sedmo, 14. i 15. mjesto. Na kraju dosta dobro, jer sam loše stajao na prvim oznakama. Ono što me raduje je da sam po ovako jakom vjetru kroz polje uspijevao dosta toga nadoknaditi,rekao je Tonči.

Daniel Mihelić je na 21. mjestu, 34. je Filip Jurišić, 76. Toma Višić, 105. Bogoslav Bugarin.

U Laser Radialu borba danas i za Tinu Mihelić. Ukupno je 12.

– U prva dva plova bila sam na krivoj strani regatnog polja, ušla sam u cilj 11. i 17. U trećem plovu savršen start, vodila sam veći dio prve stranice, napokon sam bila na dobroj strani polja, međutim mučila sam se s brzinom i počela gubiti pozicije. Niz vjetar sam se prevrnula, tako da opet nije završilo kako sam htijela. U zadnjem plovu je već bila prava „tarapana“ na moru, ogromni valovi, puno se cura prevrnulo – ispričala je Tina.

Na 64. mjestu je Ana Zelić, 67. je Anđela de Micheli Vitturi, 77. Sandra Lulić. Daskaši Luka Mratović i Mihovil Fantela zauzimaju 39. i 59. mjesto.

(preuzeto s www.crosailingteam.hjs.hr)

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.