Svjetski kup u jedrenju: Tonči Stipanović vodeći nakon prvog dana u kineskom Qingdau

Svjetski kup u jedrenju: Tonči Stipanović vodeći nakon prvog dana u kineskom Qingdau

U kineskom Qingdau počela je nova sezona Svjetskog kupa, iako je finale izdanja 2013./2014. tek na rasporedu krajem studenog u Abu Dhabiju

Tonči Stipanović

U kineskom Qingdau počela je nova sezona Svjetskog kupa, iako je finale izdanja 2013./2014. tek na rasporedu krajem studenog u Abu Dhabiju. Promjene koje Svjetski jedriličarski savez uvodi ove godine u Svjetski kup rezultirale su i u ovom preklapanju kalendara.

Qingdao još uvijek traži svoje pravo mjesto u kalendaru svjetskog jedrenja, tako da je i ove godine flota razmjerno mala, 171 natjecatelj iz 21 zemlje u šest disciplina. CRO jedra nastupaju u dvije discipline, u samcima Laseru i Laser Radialu, i očekivano s obzirom na konkurenciju nakon prvog dana natjecanja nalaze se u samom vrhu.

Među 36 kormilara u Laseru Tonči Stipanović pobijedio je oba današnja plova i vodi nakon prvog dana. Daniel Mihelić se nalazi na petom mjestu, a Filip Jurišić na 18. U Laser Radialu nastupa 12 kormilarki, zasad peta je Tina Mihelić, a osma Ana Zelić. Tina je pobijedila drugi plov dana. Vodi Kineskinja Dongshuang Zhang. Prva regata nove sezone Svjetskog kupa traje do 18.listopada.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.