Svjetski kup u jedrenju: Tonči Stipanović vodeći nakon prvog dana u kineskom Qingdau

Svjetski kup u jedrenju: Tonči Stipanović vodeći nakon prvog dana u kineskom Qingdau

U kineskom Qingdau počela je nova sezona Svjetskog kupa, iako je finale izdanja 2013./2014. tek na rasporedu krajem studenog u Abu Dhabiju

Tonči Stipanović

U kineskom Qingdau počela je nova sezona Svjetskog kupa, iako je finale izdanja 2013./2014. tek na rasporedu krajem studenog u Abu Dhabiju. Promjene koje Svjetski jedriličarski savez uvodi ove godine u Svjetski kup rezultirale su i u ovom preklapanju kalendara.

Qingdao još uvijek traži svoje pravo mjesto u kalendaru svjetskog jedrenja, tako da je i ove godine flota razmjerno mala, 171 natjecatelj iz 21 zemlje u šest disciplina. CRO jedra nastupaju u dvije discipline, u samcima Laseru i Laser Radialu, i očekivano s obzirom na konkurenciju nakon prvog dana natjecanja nalaze se u samom vrhu.

Među 36 kormilara u Laseru Tonči Stipanović pobijedio je oba današnja plova i vodi nakon prvog dana. Daniel Mihelić se nalazi na petom mjestu, a Filip Jurišić na 18. U Laser Radialu nastupa 12 kormilarki, zasad peta je Tina Mihelić, a osma Ana Zelić. Tina je pobijedila drugi plov dana. Vodi Kineskinja Dongshuang Zhang. Prva regata nove sezone Svjetskog kupa traje do 18.listopada.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.