Svjetski kup u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić deseti nakon drugog dana jedrenja u Miamiju

Svjetski kup u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić deseti nakon drugog dana jedrenja u Miamiju

TončiStipanović je zabilježio 18., 16. i 6. mjesto, rezultati klase Laser se zasad još obrađuju, trebao bi biti plasiran oko 20. mjesta. U konkurenciji daskaša na 40. mjestu je Luka Mratović

Ivan Kljaković Gašpić/Getty Images

Hiroviti uvjeti drugog dana regate Svjetskog kupa u Miamiu, nažalost hrvatski jedriličari su mahom izgubili pozicije, no još se puno toga treba jedriti. Ivan Kljaković Gašpić je na desetom mjestu u Finnu.

Nakon vjetrovitog otvaranja Miami je drugog dana natjecanja ponudio puno nestabilnije lice, 12 do 14 čvorova nestabilnog vjetra po čemu nije bilo nimalo jednostavno jedriti, to se vidjelo u svakom plovu na svim regatnim poljima, jedriličari su značajno gubili i dobivali pozicije kroz polje, što je redovito dobra naznaka promijenjivih uvjeta na moru. Kad je sreća utjecajan faktor onda obično nikad nije dobro.

U Finnu Ivan Kljaković Gašpić se nakon solidnog 15. ulaza u prvom plovu dana morao povući iz drugog plova, tako da je u ukupnom poretku pao na deseto mjesto.

– Jedna pomalo bizarna situacija na moru. Imali smo dozvolu za slobodno pumpanje i dobio sam unatoč tome penal, i to ne samo ja nego i Britanac Edward Wright. Obojica smo bili maksimalno iznenađeni, tražili smo obrazloženje od sudaca, ali tu nema borbe, morao sam se povući. A vjetar je bio pravi kaos, rijetko se doživi da se zaista ništa ne može predvidjeti, komentirao je Ivan.

Britanac Giles Scott i dalje vodi, upisao je još jednu pobjedu, te „podbacio“ s petim ulazom u drugom plovu. Svjetski prvak apsolutno na razini zadatka.

Tonči Stipanović ima i dalje dosta poteškoća s unajmljenom opremom.

– Odlučili smo se na najam, i lani smo tako i sve je bilo u redu, unajmljena oprema je bila odlična, međutim ove godine zaista loše. Prvi dan sam skoro ostao bez kormila, sada smo ga zamijenili, no problem se pokazao i s jarbolom, premekan je bio za ovaj vjetar i kratki val, tako da nisam imao pravu brzinu ni visinu. Tri plova smo odradili i dosta me sve to skupa koštalo. No, naravno, borba do kraja,  kazao je Stipanović.

Tonči je zabilježio 18., 16. i 6. mjesto, rezultati klase Laser se zasad još obrađuju, trebao bi biti plasiran oko 20. mjesta. Na prvom mjestu je i dalje Brazilac, ali ne Bruno Fontes već Robert Scheidt.

U konkurenciji daskaša na 40. mjestu je Luka Mratović. Francuz Giard Loius je zadržao broj jedan.

Prognostičari najavljuju vjetrovit dan za nastavak natjecanja, naročito poslijepodne kada su na rasporedu laseraši i finaši.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.