Svjetski kup u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić s drugog mjesta ulazi u plov za odličja

Svjetski kup u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić s drugog mjesta ulazi u plov za odličja

Ivan je predzadnjeg dana Svjetskog kupa u Miamiu stigao do drugog mjesta klase Finn! Četvrto mjesto u devetom jedrenju, i pobjeda u desetom. Fenomenalno izdanje u još jednom teškom danu

Ivan Kljaković Gašpić/Getty Images

Ivan Kljaković Gašpić u igri je za postolje regate Svjetskog kupa u Miamiu! U finalni plov za odličja za Finn ulazi s drugog mjesta. Do zlata ne može, ali jedri u subotu navečer po hrvatskom vremenu za srebro i broncu! Tonči Stipanović u Laseru natjecanje je završio na 22. mjestu, dok je Luka Mratović 40. među daskašima.

Kakav sjajan dan za Ivana Kljakovića Gašpića. U svojoj prepoznatljivoj maniri strpljivog građenja regate, bez opuštanja i padanja koncentracije, Ivan je predzadnjeg dana Svjetskog kupa u Miamiu stigao do drugog mjesta klase Finn! Četvrto mjesto u devetom jedrenju, i pobjeda u desetom. Fenomenalno izdanje u još jednom teškom danu, po vrlo teškom vjetru, koji je pri kraju drugog plova dana pao na svega 3-4 čvora

– Nije bio lijep dan za jedrenje, ali je bio dobar za mene. Odradio sam dobar posao, pametno jedrio oba plova, skupljao bodovnu zalihu. U drugom plovu sam imao čist start na lijevoj strani startne linije, čim mi se ukazala prilika pokrio sam flotu. Jedrio sam u svom ritmu, pokazalo se da sam jako brz. Niz vjetar sam stvorio razliku i do cilja je samo povećavao, jednostavno je kad si toliko ispred ostalih, kazao je zadovoljno Kljaković Gašpić.

Da se zbog spornog penala nije morao povući iz četvrtog plova s obzirom na formu koju je pokazao možda bi Ivan mogao priprijetiti i vodećem Britancu Gilesu Scottu, ovako je britanski kormilar i prije finala osigurao pobjedu. Na trećem mjestu je Grk Ioannis Mitakis sa samo jednim bodom više u odnosu na Kljakovića Gašpića. S obzirom da četvrtoplasirani Australac Jake Lilley zaostaje za hrvatsko-grčkim dvojcem 12 i 11 bodova, za očekivati je da će se u plovu za odličja odigrati veliki dvoboj između Ivana i Grka za srebro. Medalja u svakom slučaju našem kormilaru ne bi smijela izmaći.

Tonči Stipanović je u Laseru zauzeo 22. mjesto.
Danas napokon jedan dobar plov, po pet čvorova, odlično sam startao i dobro odjedrio po dricevima, držao se čisto u odnosu na ostale i uz pokoji reful sreće ušao u cilj osmi. 22. mjesto nije nešto čemu sam se nadao, više borbi u prvih deset, ali sve je to sport. Sad ću se malo odmoriti i krenuti u pripreme za nastavak sezone – komentirao je Tonči.
U plov za odličja s prvog mjesta ulazi u ovoj disciplini Britanac Nick Thompson.

Među daskašima Luka Mratović zauzeo je 40. mjesto. Nizozemac Dorian van Rijsselberge i dalje vodi.

Plovovi za odličja na rasporedu su u subotu navečer po hrvatskom vremenu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.