Svjetski kup u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić slavio u sedmom plovu

Svjetski kup u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić slavio u sedmom plovu

U drugom plovu dana, osmom ukupno, Kljaković Gašpić je bio šesti, tako da se u ukupnom poretku popeo za još jedno mjesto i trenutno je četvrti

Ivan Kljaković Gašpić

Iz dana u dan Ivan Kljaković Gašpić napreduje, tri plova do kraja regate Svjetskog kupa u Miamiu nalazi se na izvrsnom četvrtom mjestu u Finnu. U subotu se jedri plov za odličja.

Četvrtog dana natjecanja u akvatoriju Miamia Ivan Kljaković Gašpić upisao je svoju prvu pobjedu na drugoj ovosezonskoj regati Svjetskog kupa. Flota klase Finn isplovila je poslijepodne prema programu Ivan je sjajno otvorio dan i pobijedio sedmi plov regate.

– Nakon starta otvorio mi se čisti prostor i odlučio sam se za desnu stranu regatnog polja. Na trenutke nije izgledalo baš dobro, ali strpljenje se na kraju isplatilo i prvu sam oznaku okrenuo prvi. U stranici niz vjetar uspio sam napraviti malo razlike u odnosu na flotu i samo kontrolirao situaciju do cilja, rekao je Ivan.

U drugom plovu dana, osmom ukupno, bio je šesti, tako da se u ukupnom poretku popeo za još jedno mjesto, sad je četvrti. Do kraja natjecanja još su samo dva dana. U petak dva flotna plova, u subotu deset najboljih jedri finalni plov za odličja. Ako ne bude nekih velikih neugodnih iznenađenja, poput diskvalifikacije, Ivan će nastupiti u finalu. Britanac Giles Scott ima prilično udobnu prednost na prvom mjestu, drugi je Australac Jake Lilley, treći Grk Ionnis Mitakis. No, rano je za bodovne analize i kalkulacije, dva plova prije finala mogu još značajne promjene donijeti.

U Laseru Tonči Stipanović nije se uspio izboriti za napredak, nalazi se na 28. mjestu nakon devet jedrenja. Vodstvo je preuzeo Britanac Nick Thompson. U konkurenciji daskaša 38. je Luka Mratović, na prvom mjestu je Nizozemac Dorian van Rijsselberge.

Broj sudionika se dva dana prije kraja neuobičajeno povećao za jedan. I za još jednu zemlju. Na regatno polje u petak isplovit će na dasci Kubanka Yuseily Gonzalez Luis. Kasno naravno za ikakav rezultat, ali za sliku međunarodnih odnosa svakako nije. Konačan broj zemalja sudionica Svjetskog kupa u Miamiu je tako 64, rekord za ovo natjecanje.

Četvrti dan regate donio je ponovo nestabilne i promijenjive uvjete, vjetar snage desetak čvorova, ponovno vrlo promijenjiv, predzadnjeg dana natjecanja moglo bi biti još kompliciranije, prognostičari najavljuju slab vjetar.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.