Svjetski kup u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić srebrni u Miamiju!

Svjetski kup u jedrenju: Ivan Kljaković Gašpić srebrni u Miamiju!

U finalnom plovu za odličja za klasu Finn Kljaković Gašpić odjedrio je taktički, na dvojicu protivnika koji su također imali izgleda uzeti srebro. U cilj je ušao treći, više nego dovoljno da zadrži drugo mjesto

Ivan Kljaković Gašpić za vrijeme nastupa u Miamiju/Foto Christine de Silva

Ivan Kljaković Gašpić osvojio je srebro na Svjetskom kupu u Miamiu! U finalnom plovu za odličja bio je treći. Iako je sezona tek počela, glavni dio zapravo kreće tek na proljeće sa Svjetskim kupom u Francuskoj, Ivan Kljaković Gašpić pokazao je da je i ove godine spreman za velike rezultate. Iako iza sebe ima i dvije svjetske medalje i niz europskih, dojam je zapravo da nikad nije bio koncentriraniji i bolji. Statistike pokazuju da jedriličari dostižu maksimalnu sportsku zrelost u ranim tridesetima. Trofejni finaš upravo je stigao do te dobi, ove godine puni 31, i apsolutno se vidi staloženost i samopouzdanje. Miami je to još jednom pokazao.

U finalnom plovu za odličja za klasu Finn Kljaković Gašpić odjedrio je taktički, na dvojicu protivnika koji su također imali izgleda uzeti srebro. U cilj je ušao treći, više nego dovoljno da zadrži broj dva, s kojeg je i ušao u medal race.

– Bio je ovo baš običan plov za odličja. Plan je bio držati se Grka Ioannisa Mitakisa i Australca Jake Lilleya. Nakon što je Mitakis ostao iza nakon prve stranice kursa trebao sam zadržati priključak sa Gilesom i Jakeom koji su bili ispred mene. Imao sam dobru brzinu tako da sam mogao ostvariti to što sam zamislio, objasnio je jednostavno Ivan.

Pobjedu je u Miamiju već dan ranije osigurao Britanac Giles Scott, bronca je pripala Australcu Jakeu Lilley. Za Ivana ususret Europskom prvenstvu koje se u svibnju jedri u njegovom Splitu puno razloga za zadovoljstvo.

U Laser Radialu slavila je Dankinja Anne Marie Rindom, u Laseru Njemac Phillip Buhl, Austrijanci Delle Karth/Resch bili su najbolji u 49er-u, Novozelanđanke Maloney/Meech su uzele broj jedan u 49erFX-u, u ženskom 470 zlato je pripalo također Novozelanđankama Aleh/Powrie, Britanci Patience/Willis prvi su u muškom 470, pobjedu su u katamaranu Nacra 17 uzeli Talijani Bissaro/Sicouri, na dasci su se zlatom okitili Nizozemac Dorian van Rijsselberge i Britanka Bryony Shaw. Svi pobjednici osigurali su ujedno nastup u finalu Svjetskog kupa krajem godine u Abu Dhabiju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.