Svjetski kup u jedrenju: Pet hrvatskih predstavnika u finalu u Kini

Svjetski kup u jedrenju: Pet hrvatskih predstavnika u finalu u Kini

U Laseru su ušli Tonči Stipanović, Daniel Mihelić i Filip Jurišić, u laser radialu Tina Mihelić i Ana Zelić s petog mjesta

Tonči Stipanović i Tina Mihelić

Hrvatski jedriličari odjedrili su kako se i očekivalo na regati Svjetskog kupa u Qingdau. Stabilno, smireno, na svojoj uobičajenoj razini i subotu ćemo svih pet hrvatskih predstavnika koji su odlučili nastupiti u dalekoj Kini gledati u finalu!

U Laseru će se bitka za ukupnog pobjednika voditi između Tončija Stipanovića i Cipranina Pavlosa Kontidesa. Nakon osam jedrenja Tonči ima četiri boda prednosti u odnosu na Kontidesa. Ostatak flote je daleko po bodovima i ne mogu konkurirati za prva dva mjesta. Među deset najboljih koji su se plasirali u plov za odličja su tri hrvatska jedriličara. Sa sedmog mjesta u finale ulaze Daniel Mihelić, a sa desetog Filip Jurišić. Odlično otvaranje Svjetskog kupa.

Tina Mihelić u Laser Radialu kao četvrta ulazi u plov za odličja, Ana Zelić s petog mjesta. Razlike među jedriličarkama u vrhu poretka su manje, Tina samo jedan bod zaostaje za Bjeloruskinjom Tatianom Drozdovskayom na trećem mjestu, odnosno pet i šest bodova za Novozelanđankom Sarom Winther na drugom mjestu i Kineskinjom Dongshuang Zhang na prvom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.