Svjetski kup u jedrenju: Šime Fantela i Igor Marenić drugi u klasi 470

Svjetski kup u jedrenju: Šime Fantela i Igor Marenić drugi u klasi 470

Prava drama odvijala se u 49er-u. Pavle Kostov i Petar Cupać na startu su se sudarili s jednom francuskom posadom zbog čega nisu odjedrili niti jedan od tri plova

Šime Fantela i Igor Marenić/Getty Images

Šime Fantela i Igor Marenić drugi su u klasi 470 nakon prvog dana finalnih jedrenja na regati Svjetskog kupa u španjolskoj Palma de Mallorci! Laseraši nisu ništa odjedrili, u Finnu Ivan Kljaković Gašpić je deseti. Pavle Kostov i Petar Cupać u 49er-u morali su se povući s mora jer im je u sudaru probijen brod.C49C9801

Od pet do 25 čvorova, vjetar sa svih strana svijeta, kiša.. Vrlo hiroviti uvjeti za jedrenja na regatnim poljima Svjetskog kupa u Palma de Mallorci. Puno sati na moru, a neke klase nisu ništa ni odjedrile, poput laseraša i daskaša. Tonči Stipanović zadržao je tako četvrto mjesto, a Tina Mihelić deseto.

Teški uvjeti na moru nisu omeli Šimu Fantelu i Igora Marenića da pobijede u prvom plovu finala, da u drugom budu treći, te da se u ukupnom poretku dvojaca klase 470 popnu na sjajno drugo mjesto!

– Nismo imali problema sa čitanjem polja i uvjeta na moru. Oba plova smo startali vrhunski i imali odličan pregled refula i flote. Brzina nije izostala. Dobro je, rekao je Šime Fantela.

Bolji su zasad samo Australci Belcher i Ryan, protivnici koje mahom gledamo na broju jedan.

U ženskoj konkurenciji iste discipline Enia Ninčević i Romana Župan su 15., u poretku ih je spustio 42. ulaz u drugom plovu dana.

– Uvjeti za jedrenje bili su zaista užasni, u tom plovu smo bile šeste na prvoj oznaci, nakon čega je vjetar skroz okrenuo i našle smo se na začelju flote, tu zaista ništa nismo mogle napraviti, kazala je Enia Ninčević.

Ivan Kljaković Gašpić je nakon prvog dana finala deseti u Finnu, na 19. mjestu je Milan Vujasinović, 80. je Dan Lovrović.

Prava drama odvijala se u 49er-u. Pavle Kostov i Petar Cupać na startu su se sudarili s jednom francuskom posadom. Nakon starta puknuo im je dio kormila, zbog čega su se prevrnuli i pri tome zapazili da imaju rupu na brodu, nastalu u sudaru, i da more ulazi u trup jedrilice. Povukli su se s regatnog polja da ne potonu i nisu odjedrili nijedan od tri današnja plova za njihovu klasu, što ih je spustilo na 25. mjesto.

– Uložili smo prosvjed na francusku posadu, mislimo da nismo krivi za sudar i tražimo obeštećenje i ispravak plasmana. Šteta na brodu nije mala, ali popravili smo je, komentirao je Cupać.

(preuzeto s www.crosailingteam.hjs.hr)

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.