Svjetski mediji: Sve je na kraju izgledalo lagano za Marina Čilića, dominacija je bila impresivna

Svjetski mediji: Sve je na kraju izgledalo lagano za Marina Čilića, dominacija je bila impresivna

'Tenis ima novog mladog prvaka. Bila je to noć koja je otkrila ono što nas čeka, najuzbudljivija godina u tenisu u posljednjem desetljeću'. piše Guardian

Marin Čilić/Getty Images

Marin Čilić proživljava najljepše trenutke u teniskoj karijeri. I dok se u Hrvatskoj slavilo, svjetski mediji puni su hvale za igru hrvatskog tenisača.

Guardian

*Tenis ima novog mladog prvaka. Bila je to noć koja je otkrila ono što nas čeka, najuzbudljivija godina u tenisu u posljednjem desetljeću. Nakon što mu je karijera izgledala uništeno zbog cijelog slučaja oko dopinga, Marin je sada pobjednik Grand Slama. Hrvat je u finalu imao jača oružja, zadržao je mirnoću u ključnim poenima i u potpunosti zaslužio pobjedu. Engleski medij navodi da Marina na US Openu nije pratio niti jedan novinar iz hrvatskih medija.

New York Times

*Nakon brige i čekanja, nerviranja i gorčine zbog prošle godine, sve je na kraju izgledalo lagano za Marina Čilića. Četvrtfinale Tomas Berdych – tri seta. Polufinale Roger Federer – tri seta. Finale Kei Nishikori uz vjetar i veliki pritisak – isti ishod.

USA Today

* Marin Čilić – igrač od kojeg se nije očekivalo da osvoji US Open i jedan od najvećih iznenađenja u novijoj povijesti. Njegova dominacija je bila impresivna. Igrao je bez straha uz nevjerojatno samopouzdanje. Marin Čilić, pobjednik US Opena 2014. godine – neočekivano, dominantno i neporecivo.

Sky Sports

*Marin Čilić – kralj New Yorka! Sky Sports navodi da je Čilić kontrolirao meč sjajnim forehandom i ubitačnim servisom. Hrvatski tenisač dominirao je u svim segmentima igre.

Marca

*Nitko nije očekivao tako laganu pobjedu Marina Čilića. Prošao je poput oluje, pomeo je sve pred sobom. U meču u kojem su oba tenisača igrala prvi Grand Slam finale, jedan je imao ulogu učitelja. Zastrašujuće je vidjeti kada tenisač osvaja 91 posto poena nakon prvog servisa, a upravo je to Čilić napravio u prvom setu. Ovo je nagrada za sav trud i pametne poteze – promjenu trenera, promjenu razmišljanja i pristupa.

CNN

*Marin Čilić spada u skupinu igrača od koje se očekuje da parira i zaustavi dominaciju trojca Nadal – Đoković – Federer.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.