Svjetsko dvoransko prvenstvo: Naše dvije predstavnice u borbi za polufinale

Svjetsko dvoransko prvenstvo: Naše dvije predstavnice u borbi za polufinale

Andrea Ivančević

U Birminghamu se od danas do nedjelje održava Svjetsko atletsko dvoransko prvenstvo. Hrvatska ima dvije predstavnice, a riječ je o Andrei Ivančević i Ivani Lončarek, koje će sutra nastupiti u kvalifikacijskoj utrci discipline 60 metara s preponama.

Većina trenera prognozira da će za polufinale biti potrebno vrijeme od oko osam sekundi, što bi za naše natjecateljice bio veliki uspjeh. Znatno veće izglede zbog iskustva ima 33-godišnja Ivančević. Podsjetimo, ona je na posljednjem SP-u u Portlandu prije dvije godine upisala hrvatski rekord istrčavši 7.91 sekundi, da bi u finalu bila četiri stotinke sporija i završila je na četvrtom mjestu. Prošle je godine zbog ozljede propustila Europsko prvenstvo u Beogradu i Svjetsko prvenstvo u Londonu. Najbolji rezultat u ovoj sezoni upisala je nedavno na Copernicus kupu održanom u poljskom Torunu (8.09) i u Birminghamu očekuje dodatni napredak.

Pred 26-godišnjom Ivanom Lončarek je prvo Svjetsko prvenstvo u dvorani. Prošle je godine u Beogradu osvojila deseto mjesto s vremenom 8.20 sekundi. Njen osobni rekord je 8.06, dok je najbolji rezultat ove godine upisala vremenom 8.14.

U ovoj će disciplini biti izuzetno velika konkurencija jer je za nastup prijavljena Australka Sally Pearson (svjetska prvakinja na 100 metara s preponama), kao i tri Amerikanke s najboljim ovosezonskim rezultatima: Sharika Nelvis (7.70), Kendra Harrison (7.72) i Christina Manning (7.73).

Kvalifikacije su na rasporedu u 19:05 sati po srednjoeuropskom vremenu, dok je polufinale u subotu u isto vrijeme. Finale je također na rasporedu u subotu, a start je u 21:55.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.