Svjetsko kadetsko prvenstvo u karateu: Petra Nuić brončana!

Svjetsko kadetsko prvenstvo u karateu: Petra Nuić brončana!

Petra Nuić je u završnoj borbi za brončanu medalju trijumfalno pobijedila reprezentativku Njemačke Anniku Summa rezultatom 7:0.

foto: https://www.dalmacijadanas.hr

Petra Nuić osvojila je brončanu medalju te ujedno i jedinu medalju za reprezentaciju Hrvatske na Svjetskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore, koje se održalo od 25.10. do 29.10. 2017. u Santa Cruzu na Tenerifima. Na natjecanju je nastupalo 1710 natjecatelja iz 109 zemalja. Petra Nuić je nastupila u kategoriji kadetkinja +54 kg.

Članica Karate kluba Zanshin Split je na putu do medalje u prvoj borbi bila uspješnija od Sarah Galee (Malta) s rezultatom 2:1. U drugoj borbi dominantno pobjeđuje s 5:2 natjecateljicu Jelizavetu Kiselovu (Latvija) te ulazi u borbu za polufinale protiv Nore Benedicte Handelsby (Norveška).

U nedostatku sportske sreće uz rezultat 0:0 sudačkim proglašenjem je zaustavljena u daljnjoj borbi za finale. S obzirom da je norveška reprezentativka ušla u finale, Petra Nuić je ušavši u repasažni dio natjecanja osigurala borbe za brončanu medalju. U borbi za treće mjesto prolazi prvu stepenicu uvjerljivo pobijedivši Olivu Kimberly, reprezentativku El Savadora s 3:0 te u završnoj borbi za brončanu medalju trijumfalno pobjeđuje reprezentativku Njemačke Anniku Summa rezultatom 7:0 i tom pobjedom se okitila brončanom medaljom.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.