Svjetsko prvenstvo divizije II: Hrvatske hokejašice nadigrale Belgiju i osigurale plasman u viši rang

Svjetsko prvenstvo divizije II: Hrvatske hokejašice nadigrale Belgiju i osigurale plasman u viši rang

Utakmica 4. kola: Hrvatska - Belgija 8:0. Bilo je to četvrto slavlje hrvatskih hokejašica koje u nedjelju još očekuje ogled protiv Turske

Hrvatske hokejašice

Hrvatske hokejašice nastavile su nizati pobjede na Svjetskom prvenstvu Divizije II u skupini B. Ovoga puta lakoćom su nadigrale Belgiju 8:0, te je ujedno osiguran plasman u viši rang. Pitanje pobjednika riješeno je već u prvoj četvrtini koju je Hrvatska dobila 4:0. Bilo je to sjajno otvaranje, Ela Filipec je s dva pogotka u prvih šest minuta dala do znanja da Belgija nema što tražiti u ovoj utakmici. Ista igračica stigla je do hat-tricka u 14. minuti realiziravši napad s igračem više. Pedest i dvije sekunde kasnije Ana Siranović pogodila je za 4:0.

U petoj minuti druge četvrtine Ana Kadijević realizirala je napad s igračicom više, a brojčanu prednost u 38. minuti iskoristila je i Diana Posavec Krušelj. Hrvatska je pobjedu potvrdila u posljednjih deset minuta utakmice, Diana Krušelj Pavić i Martina Smolec postavile su konačnih 8:0.

Bilo je to četvrto slavlje hrvatskih hokejašica koje u nedjelju još očekuje ogled protiv Turske. Hrvatska drži prvo mjesto s tri boda prednosti ispred Slovenije.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.