Svjetsko prvenstvo: Benzema i gol tehnologija presudili Hondurasu

Svjetsko prvenstvo: Benzema i gol tehnologija presudili Hondurasu

Skupina E: Francuska - Honduras 3:0 (Benzema 45', 72', Valladares 48'-ag). Drugi gol potvrdila je nova gol-tehnologija

Karim Benzema/Getty Images

SKUPINA E – 1. kolo

FRANCUSKA – HONDURAS 3:0

Stadion José Pinheiro Borba. Gledatelja: 67.921

Strijelci: 1:0 Benzema (45′), 2:0 Valladares (48′-ag), 3:0 Benzema (72′)

FRANCUSKA: Lloris, Debuchy, Varane, Sakho, Evra, Pogba (57′ Sissoko), Cabaye (65′ Mabuya), Matuidi, Valbuena (78′ Giroud), Griezmann, Benzema

HONDURAS: Valladares, Figueroa, Bernardez (46′ Chavez), Izaguirre, Beckeles, Espinoza, Najar (58 Claros), Palacios, Garrido, Bengtson (46′ Garcia), Costly

Reprezentacija Francuske rutinski je obavila svoj posao na otvaranju skupine E. Tricolori su “Put iskupljenja” za 2010. godinu otvorili sigurnom 3:0 pobjedom nad Hondurasom koji je od 43. minute igrao s igračem manje.

Dvije minute prije odlaska na odmor zbog prekršaja je isključen Palacios (drugi žuti karton), a siguran realizator najstrože kazne bio je Karim Benzema. Napadač Reala 37-godišnjem vrataru Hondurasa Valladaresu nije dao priliku – poslao ga je u njegovu lijevu, a loptu u desnu stranu.

Na 2:0 povisio je isti igrač, iako mu na kraju gol nije pripisan. Benzema je iskosa slijeva pucao i pogodio stativu, lopta se odbila u golmana Hondurasa, a od njega iza gol-linije – nije to vidio niti jedan sudac, ali im je pogodak odmah signalizirala nova gol-tehnologija, dok je gol službeno pripisan nesretnom vrataru. Priču je zaokružio Benzema jakim udarcem pod prečku u 72. minuti.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.