Vodeći u svojoj kategoriji na WT Svjetskoj rang listi

Svjetsko prvenstvo u parataekwondou: Ivan Mikulić srebrni!

Svjetsko prvenstvo u parataekwondou: Ivan Mikulić srebrni!

Ivan Mikulić nije uspio obraniti zlato s prošlog Svjetskog prvenstva u Turskoj, ali je plasmanom u finale ponovno na vodećem mjestu WT Svjetske rang liste u svojoj kategoriji.

Ivan Mikulić foto: HPO

Ivan Mikulić osvojio je srebrnu medalju na Svjetskom parataekwondo prvenstvu u Londonu nakon što je u finalu kategorije K44 M+75kg izgubio od Rusa Aliskhaba Ramazanova.

U Londonu se održalo Svjetsko prvenstvo u taekwondou za osobe s invaliditetom na kojem je nastupilo 263 sportaša iz 59 zemalja.

Ivan Mikulić ponovno je na postolju. Unatoč tome što nije uspio obraniti naslov s posljednjeg Svjetskog prvenstva u turskom Samsunu 2015. godine, Mikulić se plasmanom u finale vratio na vodeće mjesto WT Svjetske rang liste u svojoj kategoriji (K44 + 75 kilograma) čime je potvrdio da je A kandidat za nastup na 16. paraolimpijskim igrama u Tokiju 2020. godine.

Do nastupa u finalu Mikulić je s 30:7 pobijedio Britanca Matta Busha, zatim s 26:5 Turčina Bayrama Kayandu da bi u neizvjesnom polufinalu s 26:22 bio bolji od Amerikanca Evana Medella. U finalu je Rus Aliskhab Ramazanov bio bolji s 35:19.

Mikulić je bio naš jedini predstavnik na Svjetskom prvenstvu, a došao je u pratnji izbornika Mladena Tomića te trenera Marka Telente.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.