Svjetsko prvenstvo u streljaštvu: Snježana Pejčić srebrna u trostavu!

Svjetsko prvenstvo u streljaštvu: Snježana Pejčić srebrna u trostavu!

Ova medalja jedan je od najvećih uspjeha u karijeri riječke strijelkinje koja u svojoj kolekciji ima niz medalja, među kojima i olimpijsku broncu s Olimpijskih igara iz Pekinga

Snježana Pejčić/Getty Images

Snježana Pejčić, strijelkinja riječke Lokomotive, osvojila je srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu u Granadi. Pejčić je do odličja stigla u disciplini trostav pogodivši 455.1 krug, dok je prvo mjesto pripalo Njemici Beate Gauss s 456.6 krugova. Ova medalja jedan je od najvećih uspjeha u karijeri riječke strijelkinje koja u svojoj kolekciji ima niz medalja, među kojima i olimpijsku broncu s Olimpijskih igara iz Pekinga. Snježana je već u eliminacijama najavila dobar rasplet ispucavši drugi rezultat, a sve je nastavila u kvalifikacijama i finalu. Ujedno ovim je rezultatom ostvarila normu za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Snježana je odradila sjajan osnovni meč (kvalifikacije) i pogodila je visokih 586 krugova (baš kao i dan ranije u eliminacijama), ali ovaj puta i druge strijelkinje su išle jako visoko sa rezultatima tako da je zadnji rezultat koji je vodio u finale bilo 585 krugova. U finalu je Snježana gađala izvrsno, nizali su se centri, uz poneku devetku i samo jednu osmicu, što je kraju bilo dovoljno za srebrnu medalju.

U gađanju zračnim pištoljem za žene Hrvatska ekipa je zabilježila solidan rezultat i plasman, ali u ekipi nije bilo niti jedne strijelkinje koja bi povukla rezultat i podigla ekipu prema vrhu tako da je ekipa zauzela 14. mjesto od 22 ekipe. Marija Marović (39.) i Vlatka Pervan (43.) pogodile su po 377 krugova, a Zlatka Hlebec (73.) je pogodila 373 kruga. Nastupilo je 114 djevojaka zračnim pištoljem. U istoj dsciplini, ali u konkurenciji juniorki nastupila je jedina naša predstavnica, Lara Varat. Ona je sa 365 krugova zauzela 45. mjesto od 68 juniorki.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.