Svjetsko prvenstvo u streljaštvu: Snježana Pejčić srebrna u trostavu!

Svjetsko prvenstvo u streljaštvu: Snježana Pejčić srebrna u trostavu!

Ova medalja jedan je od najvećih uspjeha u karijeri riječke strijelkinje koja u svojoj kolekciji ima niz medalja, među kojima i olimpijsku broncu s Olimpijskih igara iz Pekinga

Snježana Pejčić/Getty Images

Snježana Pejčić, strijelkinja riječke Lokomotive, osvojila je srebrno odličje na Svjetskom prvenstvu u Granadi. Pejčić je do odličja stigla u disciplini trostav pogodivši 455.1 krug, dok je prvo mjesto pripalo Njemici Beate Gauss s 456.6 krugova. Ova medalja jedan je od najvećih uspjeha u karijeri riječke strijelkinje koja u svojoj kolekciji ima niz medalja, među kojima i olimpijsku broncu s Olimpijskih igara iz Pekinga. Snježana je već u eliminacijama najavila dobar rasplet ispucavši drugi rezultat, a sve je nastavila u kvalifikacijama i finalu. Ujedno ovim je rezultatom ostvarila normu za nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru.

Snježana je odradila sjajan osnovni meč (kvalifikacije) i pogodila je visokih 586 krugova (baš kao i dan ranije u eliminacijama), ali ovaj puta i druge strijelkinje su išle jako visoko sa rezultatima tako da je zadnji rezultat koji je vodio u finale bilo 585 krugova. U finalu je Snježana gađala izvrsno, nizali su se centri, uz poneku devetku i samo jednu osmicu, što je kraju bilo dovoljno za srebrnu medalju.

U gađanju zračnim pištoljem za žene Hrvatska ekipa je zabilježila solidan rezultat i plasman, ali u ekipi nije bilo niti jedne strijelkinje koja bi povukla rezultat i podigla ekipu prema vrhu tako da je ekipa zauzela 14. mjesto od 22 ekipe. Marija Marović (39.) i Vlatka Pervan (43.) pogodile su po 377 krugova, a Zlatka Hlebec (73.) je pogodila 373 kruga. Nastupilo je 114 djevojaka zračnim pištoljem. U istoj dsciplini, ali u konkurenciji juniorki nastupila je jedina naša predstavnica, Lara Varat. Ona je sa 365 krugova zauzela 45. mjesto od 68 juniorki.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.