Svjetsko prvenstvo: Uspavanka Irana i Nigerije koja će pojačati optimizam navijačima BiH

Svjetsko prvenstvo: Uspavanka Irana i Nigerije koja će pojačati optimizam navijačima BiH

Skupina F: Iran – Nigerija 0:0.

Emmanuel Emenike teško se provlačio između iranskih braniča/Getty Images

IRAN – NIGERIJA 0:0

Skupina F

Stadion: Arena da Baixada, Curitiba. Gledatelja: 38.801. Sudac: Carlos Vera (Ekvador).

Žuti karton: Teymourian (Iran).

IRAN (4-2-3-1): Haghighi – Hosseini, Sadeghi, Montazeri, Pooladi – Heydari (od 89′ Shojaei), Teymourian – Dejagah (od 78′ Jahanbakhsh), Nekounam, Hajsafi – Ghoochannejhad. Izbornik: Carlos Queiroz (61).

NIGERIJA (4-5-1): Enyeama – Ambrose, Oboabona (od 29′ Yobo), Oshaniwa, Omeruo – Moses (od 52′ Ameobi), Onazi, Azeez (od 69′ Odemwingie), Mikel, Musa – Emenike. Izbornik: Stephen Keshi (52).

Iran i Nigerija odigrali su najmanje sadržajnu utakmicu u dosadašnjem tijeku Svjetskog prvenstva. S obzirom na broj šansi koje su kreirali tijekom uspavanke na Areni Baixada (vidjeli smo ukupno osam uglavnom bezopasnih udaraca u okvir), beskrvnih 0:0 najrealniji je ishod.

Nigerija je tijekom čitave utakmice imala dominaciju u posjedu, ali nije je uspijevala pretočiti u ništa konkretno. Najbolje šanse imali su u prvom poluvremenu Ahmed Musa, čiji je slobodni udarac obranio vratar Alireza Haghighi te Emmanuel Emenike, koji je u 40. minuti pucao pored gola.

S druge strane je u 36. minuti nakon kornera pucao čovjek s najzamršenijim prezimenom na Mundijalu, Reza Ghoochannejhad, ali Enyeama je odlično obranio njegov udarac.

Nastavak je bio još veći apaurin. Iranci su se povukli u rov koji nigerijski napadači nikako nisu uspijevali probiti pa su navijači „super orlova“ nakon sat vremena pribjegli zvižducima. S druge strane je ponovno zaprijetio glasoviti Ghoochannejhad, dok je jedina dva nigerijska pokušaja vrijedna spomena režirao Shola Ameobi.

– Bilo je jako teško, ali zadovoljan sam jer smo igrali protiv sjajne momčadi. Borili smo se za svaku loptu i svaki djelić prostora i zbog toga moram čestitati svojim igračima – izjavio je nakon utakmice iranski izbornik Carlos Queiroz.

S obzirom na viđeno u Curitibi, teško je zamisliti da jedna od ovih reprezentacija u skupini F završi ispred Bosne i Hercegovine. Jedina briga Safeta Sušića je kako će razmontirati utvrde koje su večeras s obje strane bile neprobojne.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.