Svjetsko prvenstvo za boćarice: Sjajna ostvarenja Hrvatica u Casablanci

Svjetsko prvenstvo za boćarice: Sjajna ostvarenja Hrvatica u Casablanci

Hrvatske boćarske reprezentativke uspješno su otvorile svoje nastupe na Svjetskom prvenstvu koje se do petka, 7. listopada održava u Casablanci. 

Foto: hrvatski-bocarski-savez

Tanja Grubiša (Labin) i Iva Matijević (Špansko, Zagreb) su u 1. kolu natjecanja po skupinama u parovima pobijedile Brazilke Schulz De Quadri i Tonkio Sebenallo 13:2. U  2. kolu natjecanja  su ih čekale Marokanke El Alaoui i Targhaoui, inače brončane sa zadnjeg SP-a od prije dvije godine iz francuskog Macona. No, naše djevojke su  i naizgled  jake  Marokanke  uspješno savladale  13:1 čime su se plasirale u četvrtfinale koje je na rasporedu u četvrtak, 6. listopad.

U pojedinačnoj konkurenciji Grubiša je uspješno debitirala u disciplini pojedinačno klasično pobjedivši u 1. kolu sa 13:4 Sudanku Salmu. U susretu 2. kola za izravan plasman u četvrtfinale susrela se sa Španjolskom Cristinom Soler od koje je nažalost izgubila 13:7 te je danas u repasažu  bio susret naše reprezentativke s Japankom Masako Araki.

Sestre Carrolina i Virginia Barjić (Škola boćanja Čavle) su u izlučnoj seriji štafetnog izbijanja ostvarile osmi rezultat serije 21/50, a najbolje su bile Kineskinje Wang i Cheng s rezultatom 51/54 što je svega pogodak manje od svjetskog rekorda. Sestre Bajrić su nastupile i u osmini finala…

Virginia Bajrić je u izlučnoj seriji brzinskog izbijanja ostvarila šesti rezultat serije 28/41, a najbolja je bila Kineskinja Yang Wang s rezultatom 44/46 što je također svega pogodak manje od svjetskog rekorda. U osmini finala  brzinskog izbijanja Virginia je ostvarila sedmi rezultat serije 27/41 te se plasirale u četvrtfinale koje je na programu bilo danas. Najbolje su u osmini finala sa po 42 pogotka bile Kineskinja Yang Wang i aktualna svjetska rekorderka i prvakinja, Francuskinja Barbara Barthet.

Virginia Bajrić

Virginia Bajrić

Carrolina Bajrić je u natjecanju po skupinama ”bližanja’ i izbijanja u krug u 1. kolu sa 20:15 poražena od Kineskinje Xiping Cheng, dok je u 2. kolu savladala Sudanku Daliu 23:8. Carrolina  u 3. kolu koje je na rasporedu danas igra sa Egipćankom Walaa Awadalla, a u slučaju pobjede očekuje je i nastup u repasažu.

O ishodu današnjeg dana natjecanja i rezultatima naših reprezentativki donosimo uskoro…

bocanje-tanja-i-iva-uspjesno-su-se-kvalificirale-300x300

Tanja Grubiša i Iva Matijević (duga s lijeva, duga s desna)

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.