Taekwondo: Devet predstavnika na Grand Prixu Astana

Taekwondo: Devet predstavnika na Grand Prixu Astana

Lucija Zaninović, Ana Zaninović, Martina Zubčić, Marina Sumić, Petra Matijašević, Iva Radoš, Stipe Jarloni, Filip Grgić i Vedran Golec nastupit će u Astani od 29. do 31. kolovoza

Iva Radoš

Lucija Zaninović (TK Marjan, do 49kg), Ana Zaninović (TK Marjan, do 57kg), Martina Zubčić (Dubrava, do 57kg), Marina Sumić (TK Metalac, do 67kg),  Petra Matijašević (Marjan, do 67kg), Iva Radoš (TK Metalac, preko 67kg), Stipe Jarloni (TK Div Knin, do 58kg),  Filip Grgić (TK Metalac, do 68kg) i Vedran Golec (TK Jastreb, preko 80kg) ostvarili su pravo nastupa na Astana 2014., drugom turniru iz serije Grand Prix što će se održati od 29. do 31. kolovoza.

Pravila su skoro ista kao za prošli GP turnir; u svakoj kategoriji nastupit će po 31 najbolje plasirani sportaš i dodatni domaći borac, po osam najboljih za ranking će zaraditi G4 bodove (40; 24; 14,4; 8,64), a osvajače medalja čekaju i gotovinske nagrade (5.000, 3.000, 1.000 USD). Jedina novost glasi: ako nastup nekog izostalog borca nije odjavljen u zadanom roku, taj pojedinac neće biti pozvan na naredno Grand Prix natjecanje.

Reprezentacija će se za nastup pripremati u Delnicama od 17. do 21. kolovoza. Sportaši će biti smješteni u hotelu “Risnjak” i trenirati u obližnjoj školskoj dvorani. Pripreme će voditi Toni Tomas, a kao sparing partner će sudjelovati i Toni Kanaet (TK Marjan). S priprema će izostati Petra Matijašević zbog ranije planiranog nastupa na G2 turniru Australia Open (Sydney, 16/17. kolovoza), a timu će se priključiti naknadno.

Reprezentacija će u Kazahstanu boraviti od 25. kolovoza do 2. rujna.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.