Taekwondo: Lucija Zaninović slobodna, Vedran Golec protiv Basilea u 1. kolu Grand Prixa

Taekwondo: Lucija Zaninović slobodna, Vedran Golec protiv Basilea u 1. kolu Grand Prixa

Lucija će u prvom kolu kategorije do 49 kilograma biti slobodna budući da s Argentinka CarolaLopez Rodriguez nije pojavila na natjecanju

Lucija Zaninović/Getty Images

Lucija Zaninović i Vedran Golec nastupit će u petak na Grand Prixu koji se od 4. do 6. srpnja održava u u kineskom Suzhou. Lucija će u prvom kolu kategorije do 49 kilograma biti slobodna budući da s Argentinka CarolaLopez Rodriguez nije pojavila na natjecanju. Hrvatska predstavnica u drugom kolu čeka pobjednicu u ogledu Perunke Libezth Diez Verde i Turkinje Rukiye Yildrim.

Vedrana na prvoj stepenici kategorije preko 80 kilograma čeka Talijan Leonardo Basile. Ako prođe prvu prepreku hrvatskog borca u drugom kolu očekuje pobjednik iz meča Romana Kuznetsova (Rusija) i Sajjada Mardanija (Iran).

Inače, ovo je prvi od tri ovogodišnja Grand Prix turnira, koji se službeno zove “2014 WTF World Taekwondo Grand Prix Series 1”. Svaka zemlja može nastupiti s najviše dva borca po kategoriji. Turniri Grand Prix serije imaju G-4 status, što znači da u olimpijskom rankingu vrijede koliko i prvenstva kontinenata, a osvajače medalja po prvi put čekaju i novčane nagrade: 5.000 za prvo, 3.000 za drugo i 1.000 dolara za treće mjesto.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.