Taekwondo: Odlični nastupi hrvatskih reprezentativaca na Bosnia Openu

Taekwondo: Odlični nastupi hrvatskih reprezentativaca na Bosnia Openu

Hrvatski reprezentativci igrali su važnu ulogu na Bosnia Openu održanom u Sarajevu. Pažnju na sebe odličnim je nastupima skrenuo Luka Horvat, Lovre Brečić i Filip Grgić osim zlatnim medaljama okitili su se i titulama najboljih seniora turnira, a zlato bi oko vrata - da nije odustala od polufinala - vjerojatno ponijela i naša najbolja taekwondoašica Lucija Zaninović.

Lucija Zaninović (lijevo)/Getty Images

Hrvatski seniorski taekwondo reprezentativci nastupili su na međunarodnom G1 turniru Bosnia Open 2015. održanom u Sarajevu, prvom u nizu natjecanja koja nas očekuju do sredine ožujka. U godini prije olimpijskih igara primarni je cilj skupljanje bodova za plasman u Rio de Janeiro, a kako je krenulo – čini se da će žetva ove godine biti itekako uspješna.

Posebnu je pažnju na sebe svrnuo mladi Luka Horvat iz TK Jastreba, čije su četiri pobjede (među kojima je i trijumf nad desetim nositeljem Svjetske taekwondo federacije i prvim nositeljem natjecanja, Turčinom Yunusom Sarijem) nagrađene zlatnom medaljom u kategoriji do 80 kilograma. TK Jastreb brojao je deset natjecatelja u seniorskom i kadetskom uzrastu, a ukupno su osvojili šest medalja (2 zlata, 3 srebra i 1 broncu). Valja istaknuti i treću poziciju olimpijca Vedrana Goleca, čiji je put prema najsjajnijem odličju zaustavio kasniji pobjednik Ali Sari.

Zlata (i deset bodova koje pripadaju prvoplasiranom) osvojili su još i Lovre Brečić (TK Marjan) te Filip Grgić, Marina Sumić i Ivan Radoš (Metalac), dok su srebrne medalje pripale Marku Maljkoviću (TK Osvit), a brončane Luciji Zaninović, Tanji Rastović i Petri Matijašević iz Marjana. Filip Grgić i Lovre Brečić primili su i posebnu nagradu organizatora – titulu najboljih seniora natjecanja.

Lucija Zaninović vjerojatno je mogla i više od trećeg mjesta, no budući da su pred njom zahtjevni nastupi i krcat raspored (pet natjecanja u sljedećih mjesec dana) – Turkish Open, Europsko klupsko prvenstvo, Luxor Open, Qatar Open i Dutch Open – donesena je odluka da se odustane od borbe u polufinalu.

Svojih smo aduta imali i u juniorskoj konkurenciji, a sjajnim se nastupima istaknula Ana Taslak, europska prvakinja i brončana sa Svjetskog kadetskog prvenstva. Dovoljno je samo reći kako njezina konačna bodovna razlika iznosi 61:10, što joj je i donijelo naslov najbolje juniorke natjecanja.

Na Bosnian Openu ukupno je sudjelovao 531 natjecatelj iz 106 klubova i 33 zemlje. U ukupnom poretku s devet medalja drugo je mjesto zauzeo TK Marjan, dok je u ukupnom poretku seniora “srebrna medalja” pripala TK Metalacu (tri zlata).

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.