Taekwondo: Počelo svjetsko prvenstvo, Kunović poražena na startu

Taekwondo: Počelo svjetsko prvenstvo, Kunović poražena na startu

Lucija Zaninović (lijevo)/Getty Images

Prvog dana Svjetskog prvenstva u ruskom Čeljabinsku u konkurenciji gotovo 900 natjecatelja iz 140 država od hrvatskih predstavnika nastupila je Mateja Kunović iz Banije Pandas.

Bolja od nje u prvom kolu kategorije do 46 kilograma bila je Korejka Jae-Young Sim koja je slavila rezultatom 2:6.

U srijedu, drugog dana natjecanja na tatami će Lucija Zaninović i Toni Kanaet, oboje članovi splitskog Marjana. Zaninović kao uvjerljivi broj jedan na svjetskim i olimpijskim rang ljestvicama nije imala sreće sa ždrijebom jer je kao prva nositeljica naletila na jedinu protivnicu koji nitko u hrvatskom taboru nije želio.

Kineskinja Wu Yingju, dvostruka olimpijska pobjednica iz Pekinga i Londona te trostruka svjetska prvakinja uglavnom ne nastupa na svjetskim G1 i G2 turnirima kao niti na Grand prix turnirima i samim time nije među vodećim seniorkama u kategoriji do 49 kilograma što ju je svrstalo tek na 16. mjesto nositeljica, samim time, ukoliko obje prođu prvo kolo, susrest će se međusobno u osmini finala.

Kasniji ždrijeb donosi još teških protivnica za Luciju ako prođe Yingju. Francuskinja Yasmine Aziez, aktualna svjetska prvakinja Chanatip Sonkham i Španjolka Brigitte Yague koja ima četiri svjetska i četiri europska zlata.

Lucija Zaninović ne brine previše oko protivnica: “Dobro se osjećam, odradila sam svoju prvu borbu prolaskom vage, nadam se da ću na tatamiju pokazati da sam dobro trenirala. Bodovi za Rio mi trenutno nisu u glavi, ne kalkuliram i ne zbrajam bodove, ja na svakom turniru želim dati sve od sebe.” 

Lucija je prvo kolo slobodna, a u drugom kolu dočekuje bolju iz meča Cipranke Marie Andrade i Keshene Waterford iz Australije.

Toni Kanaet će u kategoriji do 74 kilograma u prvom kolu na Ameda Samu iz Gane.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.