Taekwondo: Splićanka Ivana Babić osvojila naslov svjetske juniorske prvakinje

Taekwondo: Splićanka Ivana Babić osvojila naslov svjetske juniorske prvakinje

Borkinja splitskog Marjana do velikog je uspjeha stigla nanizavši šest pobjeda uz ukupnu bodovnu razliku 84:16!

Ivana Babić na pobjedničkom postolju

Splićanka Ivana Babić nova je svjetska juniorska prvakinja u taekwondou u kategoriji do 55 kilograma! Borkinja splitskog Marjana do velikog je uspjeha stigla posljednjeg dana svjetske smotre u Kineskom Tajpehu, nanizavši šest pobjeda uz ukupnu bodovnu razliku 84:16! Babić je na putu do svjetske titule redom pobjeđivala reprezentativke Švicarske, Lesota, Perua, Njemačke, Turske i Koreje.

Perspektivna Splićanka je u gradu Nanjing u razmaku od samo tri dana na dva različita natjecanja upisala 11 pobjeda uz ukupnu bodovnu razliku 107:20. Pet je pobjeda ostvarila u kvalifikacijama za Olimpijske igre mladih, da bi na SP-u dodala još šest pobjeda. Splićanki je to drugo veliko odličje u karijeri nakon bronce na Europskom kadetskom prvenstvu 2011. godine.

Babić je hrvatskoj ženskoj reprezentaciji osigurala drugo zlatno odličje u Kineskom Tajpehu. Prvo zlato donijela je Matea Jelić koja je proglašena najboljom borkinjom svjetske smotre.  Hrvatska ženska juniorska reprezentacija osvojila je i drugo mjesto u ukupnom poretku sa dva zlata, dok je izbornica Lidija Katalinić Špoljarić proglašena za najbolju trenericu svijeta u juniorskom uzrastu.

Rezultati: 1. kolo: Ivana Babić – Diana Stromvig (Svazilend) 22:0
2. kolo: Ivana Babić – Mapuleng Tiheli (Lesoto) 20:1
3. kolo: Ivana Babić – Daniela Quispe (Peru) 13:4
4. kolo: Ivana Babić – Madeline Folgmann (Njemačka) 4:3 z.b.
5. kolo: Ivana Babić – Fatma Saridogan (Turska) 14:4
Finale: Ivana Babić – Geum-Byeol Lim (Koreja) 11:4

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.