Tajlandski biznismen potvrdio interes za kupnju Milana

Tajlandski biznismen potvrdio interes za kupnju Milana

Unatoč demantiju Silvija Berlusconija, čini se da tajlandski biznismen Bee Taechaubol ozbiljno namjerava kupiti paket dionica AC Milana...

Bee Taechaubol, Patrick Kluivert i Fabio Cannavaro/Foto: Gettyimages

Tajlandski biznismen Bee Taechaubol potvrdio je interes za kupnju većinskog paketa dionica AC Milana, premda je ‘vrhovni šef’ rossonera Silvio Berlusconi medijima demantirao kako je itko zainteresiran za preuzimanje kluba sa San Sira.

Taechaubol slovi kao jedan od vodećih (i najbogatijih) tajlandskih biznismena, a od Berlusconijeve kompanije Fininvest namjerava kupiti najmanje 50 + 1 posto kontrolnih dionica.

Berlusconi će ponudu morati razmotriti do kraja ovoga mjeseca, a prema napisima talijanskih medija Tajlanđanin ne uzima u obzir nikakav negativan odgovor te se početkom ožujka već sprema preuzeti talijanskoga giganta.

Milan ove sezone (ponovno) trese velika rezultatska i igračka kriza; trenutačno se nalaze na 11. mjestu prvenstvene ljestvice s 30 osvojenih bodova, a od vodećeg Juventusa dijeli ih čak 24 poena. Sve je dalje od Inzaghija i društva čak i plasman u europska natjecanja sljedeće sezone, pogotovo s obzirom na mlake prezentacije i nonšalantnost trenera i igrača Milana.

Kad bi zaista ušao u vlasničku strukturu dvanaestog najbogatijeg kluba na svijetu, Taechaubol bi postao drugi Tajlanđanin na Apeninima, a zanimljiva je činjenica da jedini njegov sunarodnjak u Italiji Erick Thohir također stoluje na San Siru – u rujnu 2013. godine otkupio je, naime, većinski paket dionica Intera.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.