Talentirani vratar za HR: “U drugoj ligi se igra kvalitetan nogomet, ali od njega se ne može živjeti”

Talentirani vratar za HR: “U drugoj ligi se igra kvalitetan nogomet, ali od njega se ne može živjeti”

U smiraju sezone kada nema više utakmica, tek poneki transfer ili razgovori o promjenama vlasničke strukture u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi porazgovarali smo mladim i talentiranim vratarom drugoligaša Novigrada.

Foto: Kristian Boglić

U smiraju sezone kada nema više utakmica, tek poneki transfer ili razgovori o promjenama vlasničke strukture u Drugoj hrvatskoj nogometnoj ligi, odlučili smo porazgovarati s vratarem Novigrada, Kristianom Boglićem.

O njemu ste već imali prilike čitati jer je bio igrač utakmice u Kup susretu s Dinamom. Njegov Novigrad trenutno se nalazi na posljednjem mjestu u teškoj financijskoj situaciji iz koje bi se mogli izvući jer u klub dolazi strani kapital.

Kako si zadovoljan odrađenom polusezonom?

Moglo je završiti puno bolje, ali nažalost nije ni blizu očekivanog. Nisam imao puno minuta, ali ono što sam imao dao sam uvijek sve od sebe.

Stanje na tablici ne izgleda dobro, financijsko također. Veže li tebe budućnost za Novigrad?

Trenutno ne znam tko će biti trener i ostale stvari vezane uz klub. Ja sam spreman bez obzira da li ću biti u Novigradu ili negdje drugdje.

Istarski nogomet nije u dobrom stanju, Istra pretposljednja, a Novigrad i Potpićan Albona posljednji?

Stanje u istarskom nogometu trenutno nije dobro, a ja se osobno nadam da će ove polusezone biti bolje za sve istarske nogometne klubove. Za sve nas je završilo tako kako je završilo, najbolje je sve zaboraviti i krenuti 100% spreman u drugi dio sezone.

Tvoj komentar o ulaganju stranca u Novigrad?

Nadam se da će sve biti dobro s time što ulazi gospodin iz Kine. Ako će obje strane biti zadovoljene, vjerujem da će se Novigrad spasiti od ispadanja.

Kakav je život drugoligaškog igrača?

Nemam previse vremena za ništa jer sam još uvijek srednjoškolac. Nakon škole odmah imam trening, a nakon treninga slijedi učenje. U financijskom smislu ne bi se ni jedan igrač mogao zadovoljiti ovdje u drugoligaškom nogometu. Liga je dobra te služi za odskočnu dasku prema prvoligaškom nogometu.

I za kraj, koja su tvoja očekivanja hrvatske nogometne reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji?

Prvenstveno očekujem da prođu grupnu fazu, a naravno da bi volio i da osvoje prvenstvo. Kao i svaki Hrvat, želim im svu sreću, a najviše ću bodriti naše golmane da budu najbolji na prvenstvu.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.