Talić srebreni, Katanušiću bronca!

Talić srebreni, Katanušiću bronca!

Zoran Talić/Getty Images

Trečeg dana natjecanja na 8. IPC Svjetskom atletskom prvenstvu za osobe s invaliditetom  započeli su nastupi hrvatskih sportaša.

Zoran Talić u kategoriji skakača u dalj za osobe s intelektualnim teškočama s daljinom skoka od 7,32 metra s novim europskim i državnim rekordom osvojio je srebrenu medalju.

Nažalost opet mi je pripalo srebro, jer nekada tih pet centimetara izgleda toliko daleko do zlata, u čemu me je spriječila ozljeda koljena skočne noge. Imao sam daljinu u nogama, ali nažalost ozljeda je učinila svoje. Ostaje mi samo da se dobro odmorim i saniram ozljedu i vjerujem da će konačno i zlato biti moje, zaključio je Zoran Talić.

Slavio je Malezijac Romly Abdul Latif s 7,37 metara, dok je brončani Ukrajinac Prudnikov Dmytro sa 7,12 metra.

Drugu hrvatsku medalj brončanog sjaja s osobnim rekordom osvojio je Ivan Katanušić u kategoriji podkoljeničnih amputiraca koji je bacio disk 57,33 metra.

Za mene je ova bronca zlatnog sjaja. Naime nakon loma noge u Riu te operacije slijepog crijeva u prosincu prošle godine doista se bilo teško mentalno vratiti na bacalište. No, zahvaljujući mome treneru Rolandu Vargi u tome sam uspio. Moram spomenuti i nesebičnu podršku moje djevojke i obitelji bez koje ne bi bilo ovakvog, za mene veličanstvenog uspjeha. Vjerujem da je to samo početak za mene u lovu na svjetske, europske i paraolimpijske medalje, zaključio je Katanušić.

Svjetski prvak je Amerikanac Campbell Jeremy s daljinom od 63,66 metara, dok je srebro osvojio još jedan Amerikanac Blair David hitivši disk na 62,47 metara

Drugi hrvatski atletičar, Josip Slivar nakon što mu je popustila proteza, s 45,69 metara zauzeo je deseto mjesto..

U jutarnjem programu prvo je na bacalište izašao Deni Černi u kugli, za osobe s mišičnom distrofijom,  s prvim hicem od 8,86 metara zauzeo je 7. mjesto.

Nadmetanja se održavaju do 23. srpnja na stadionu u Queen Elizabeth Olympic Parku, dje su se održale atletske priredbe tijekom olimpijskih i paraolimpijskih igara 2012, a sudjeluje oko 1300 sportaša iz 100 zemalja koje se bore za 213 kompleta medalja.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.