Talijan napao čelnike DFB-a

Talijan napao čelnike DFB-a

Domenico Scala, član Fifina žalbenog odbora, uputio je kritiku na (ne)transparentnost Njemačkog nogometnog saveza.

Foto: commons.wikimedia.org/

Fifin talijanski dužnosnik Domenico Scala javno je napao kolegu iz Njemačkog nogometnog saveza, a glavni je problem – financijska netransparentnost šefa DFB-a, odnosno nepoznata primanja koja sjedaju na račun Wolfganga Niersbacha.

“DFB očito ima svoj način funkcioniranja i iz političkih razloga ne žele otkriti svoja primanja. Ako stvari na toj razini nisu transparentne, takvima se ne mogu očekivati ni drugdje”, kaže član Fifina žalbenog odbora.

Niersbach je prvotno djelovao kao zaposlenik s plaćom, potom je poslan u mirovinu, a dužnost predsjednika nastavio je obavljati volonterski. “Za odlazak u prijevremenu mirovinu morao je dobiti i određenu otpremninu. Javnost mora znati koliku”, ističe Scala.

“Potpuna je glupost da ljudi dolaze na tako moćne pozicije, a potom rade za nekakav ‘džeparac’. Takvo je ponašanje pogrešno i otvara mjesto korupciji. Vrlo je važno urediti to na pravi način i u Fifi moramo na to dobro paziti.”

Odmah su reagirali i iz njemačkoga Saveza. Kratko se oglasio medijski direktor DFB-a Ralf Kottker. “Scaline su optužbe naprosto apsurdne i najsnažnije ih odbacujemo”, stoji između ostaloga u priopćenju.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.