Talijanski tenisač Daniele Bracciali priznao namještanje mečeva

Talijanski tenisač Daniele Bracciali priznao namještanje mečeva

Roberto Di Martino, talijanski istražitelj, izjavio je da je Bracciali neke stvari priznao, a neke zanijekao u slučaju namještanja mečeva

Daniele Bracciali i Potito Starace/Getty Images

Talijanski tenisač Daniele Bracciali priznao je na saslušanju namještanje mečeva.  Roberto Di Martino, talijanski istražitelj, izjavio je da je Bracciali neke stvari priznao, a neke zanijekao u slučaju namještanja mečeva.

Bracciali i njegov povremeni partner u parovima Potito Starace našli su se pod optužbom za namještanje mečeva nakon što su se u medijima pojavili natpisi o razgovoru dvojice tenisača. Bracciali i Starace već su bili kažnjeni zbog klađenja.

– Realnost je takva da je u tenisu slična situacija kao u nogometu i ovaj problem proširio se po cijelom svijetu, rekao je Roberto Di Martino.

U srpnju 2007. Bracciali je preko Skypea razgovarao s računovođom koji je također uhićen 2011., a glavna tema je bio dogovor oko namještanja meča u Newportu protiv Amerikanca Scovillea Jenkinsa. Jenkins je na kraju slavio 6:2, 6:1.

Ujedno se pojavila informacija da je Starace pristao prodati finale turnir u Casablanci i na kraju je izgubio od Španjolca Pabla Andujara 1:6, 2:6.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.