Tek sada slijedi ono pravo: “Bit će jako teška utakmica, ali vrijeme je da protiv Crne Gore pokažemo svoje pravo lice“

Tek sada slijedi ono pravo: “Bit će jako teška utakmica, ali vrijeme je da protiv Crne Gore pokažemo svoje pravo lice“

Dario Šarić/Foto Saša Trifunovski

Hrvatska muška košarkaška reprezentacija danas od 16.45 sati lovi treću uzastopnu pobjedu na 40. natjecaju najboljih košarkaša Europe, EuroBasketu.  Protivnik biti će nam reprezentacija Crne Gore koja je ovogodišnji turnir započela porazom do favorizirane Španjolske 99:60 te subotnjom pobjedom nad Mađarskom, te sada drži treće mjesto skupine C u Cluju u kojoj se nalazi i Hrvatska.

Hrvatska se pred današnji dvoboj nalazi na drugome mjestu sa četiri boda, kao i Španjolska koja ima bolju koš-razliku. Španjolska je svladala uvjerljivo sve do sad , Češku i Crnu Goru. Treće mjesto zauzela je Crna Gora, dok je četvrto sa jednakim brojem bodova, reprezentacija Češke koja je upisala jedan poraz (Španjolska) te pobjedu  (Rumunjska)

Izbornik Petrović komentirao način  igre Crne Gore te dao do znanja na što će Hrvatska morati pripaziti: „Očekuje nas fizička borba protiv Crne Gore što se tiče tih centara, energetski moramo biti pravi i moramo pretrčati puno i strašno puno napadati. Ne smiju se podcijeniti ni Vranješ ni Pavičević jer onog trenutka kada ostane sekundu sam znaš da će ti ubaciti tricu..Jednostavno treba kontrolirati skok, treba trčati, njihove petice provlačiti kroz pickove jer je četvorci Dubljević, Vučević, Barović i Todorović problem u kontinuitetu braniti pick igru. Sad nam dolaze dvije reprezentacije koje u svojim rosterima praktički imaju četiri petice, odnosno sve su to profili igrača s te strane. Ovdje će sada biti puno više fizike, ja mislim da to Planiniću odgovara u tom kontekstu. Trebamo vidjeti kakva će biti njegova reakcija kada nam dolaze centri po domeni protiv kojih mu je lakše igrati. “

“Prave stvari tek dolaze jer hipotetski – možeš završiti sa 5-0 u skupini, otići u nokaut fazu na četvrtog, ali to ne znači da imaš bilo kakvu prednost, kao što isto tako ovdje možeš biti četvrti pa ići na prvog tamo i proći dalje. Prema toma, naša sudbina znat će se 10. rujna, bez obzira kako prošle sljedeće tri utakmice.. Vjerujem da dizanje kvalitete protiv sljedećih protivnika – Crna Gora i Španjolska da će donijeti jednu dodatnu dozu homogeniziranja i očekujem pozitivnu reakciju.”

Osim njega, svoja je razmišljanja podijelio i Krunoslav Simon, uvijek važna karika ove reprezentacije,:

Mislim da su ove dvije prve utakmice stvarno bile zagrijavanje i da ne treba toliko gledati unatrag. Sutra je prva prava utakmica protiv ekipe koja je čvrsta, koja je dobra i sutra ćemo vidjeti gdje smo.“Ove dvije prethodne utakmice smo igrali s ekipama za koje smo znali da ćemo pobijediti na kraju, no to se pokazalo Hrvatima u svim sportovima, da na kraju nije bilo lako. Treba se okrenuti toj utakmici koja nas čeka protiv Crne Gore. Imaju puno vrhunskih igrača, jednog NBA igrača i sigurno imaju ogromnu kvalitetu. Bit će jako teška utakmica, ali vrijeme je da sutra mi pokažemo svoje pravo lice i da odvedemo tu utakmicu na naš mlin.,Prvenstvo je dugo i nije smak svijeta i da izgubimo od Crne Gore ili Španjolske, opet su u onoj drugoj grupi svi podjednaki i opet nema nikakve garancije. Sve će se svesti na tu jednu ili dvije utakmice, a tada odlučuje puno faktora, na neke možeš utjecati, na neke ne.”

Na kraju, bitan je 10. rujan, a mi se svi nadamo da ćemo Acinu momčad gledati što duže jer bila bi šteta propustiti vrhunsku košarku u nokaut-fazi, zar ne?

 

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.