Telegraph: FARE prijavio Hrvatsku FIFA-i zbog navijačkog transparenta

Telegraph: FARE prijavio Hrvatsku FIFA-i zbog navijačkog transparenta

Telegraph tvrdi da će se Brazil i Meksiko vjeroajtno izvući s opomenom, dok Rusiji i Hrvatskoj u najgoroj opciji prijeti čak i oduzimanje bodova

Getty Images

Reprezentaciji Hrvatske prijeti kazna zbog navodnog nacističkog transparenta koji se pojavio među hrvatskim navijačima na  utakmici protiv Brazila. Britanski Telegraph navodi da zbog sličnog slučaja kazna prijeti i Rusiji, dok su Brazil i Meksiko na  tapetu zbog uvreda upućenih od strane navijača na račun vratara obje reprezentacije.

Udruga FARE, koja prati ponašanje navijača na tribinama, prijavila je FIFA-i navijače spomenutih reprezentacija i sada se čeka odluka.

– Čini mi se da ne neki navijači svoju mržnju nose sa sobom na drugi kraj svijeta. S tim stvarima se moramo odmah obračunati. Nulta tolerancija je nešto čega se moramo držati, rekao je Piara Powar, izvršni direktor, FARE-a.

Telegraph tvrdi da će se Brazil i Meksiko vjeroajtno izvući s opomenom, dok Rusiji i Hrvatskoj u najgoroj opciji prijeti čak i oduzimanje bodova! U slučaju Hrvatske navodno se radilo o vojničkoj odori iz vremena NDH-a.

FARE i FIFA tako nastavljaju borbu protiv rasizma na tribnama. I to je u redu. Još kada bi postojala organizacija poput FARE-a koja će se pozbaviti korupcijom u FIFA-i.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.