Ten oduševio zagrebačku publiku, Vrdoljak izborio Euro

Ten oduševio zagrebačku publiku, Vrdoljak izborio Euro

Održan je drugi dan Zlatne piruete...

Kazahstanac Denis Ten, brončani olimpijac iz Pekinga 2014. godine, uvjerljivo je slavio ispred Amerikanca Adama Rippona (+40 bodova) na 48. izdanju Zlatne piruete, obranivši tako naslov koji je uzeo i prošle godine. Broncu je osvojio Rus Adian Pitkejev, dok je hrvatski junior Nicholas Vrdoljak zauzeo ukupno deseto mjesto, što mu je donijelo i plasman na senirosko Europsko prvenstvo koje se u siječnju održava u Slovačkoj.

“Presretan sam. Uspješno sam doskočio sve skokove, izveo svoj najbolji program i bit će mi veliko zadovoljstvo predstavljati Hrvatsku na smotri najboljih”, kazao je Vrdoljak.

Hrvatski par Lana Petranović i Michael Lueck popravili su pak svoj plasman za jednu poz‍iciju te su natjecanje okončali kao deseti s ukupno prikupljenih 106.94 bodova. Pobjeda je pripala ruskom sportskom paru Jevgeniju Tarasovu i Vladimiru Morozovu.

“Bilo je odlično nastupati pred domaćom, zagrebačkom publikom. Ponosna sam što smo baš ovdje ostvarili svoj osobni rekord, osobito zato što zajedno kližemo tek šest mjeseci i tek je sada pred nama pravi posao. U veljači ćemo pokušati izboriti naslov na svjetskom prvenstvu”, izjavila je Lana.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.