Tena Čopor i Valentina Mikac u svjetskoj konkurenciji Zlatne piruete

Tena Čopor i Valentina Mikac u svjetskoj konkurenciji Zlatne piruete

Zlatna pirueta koja počinje u četvrtak biti će jedna od najjačih do sada, a Hrvatsku će predstavljati mlade nade hrvatskog umjetničkog klizanja.

Ovogodišnje, 47. po redu izdanje klizačke Zlatne piruete (4. do 6. prosinca) bit će najjače do sada. Predsjednica Hrvatskog klizačkog saveza Morana Paliković Gruden izjavila je u Zagrebu da će Zlatna pirueta, koja je uvrštena u Challenger seriju najjačih svjetskih natjecanja ove godine biti posebno atraktivna.

Prošle je godine pravu euforiju izazvala korejska ledena kraljica Yuna Kim, a ove godine dolazi jedna od najljepših svjetska klizačica, Finkinja Kiira Korpi. U muškoj konkurenciji najpoznatiji je Kazahtanac Denis Ten, brončani s Olimpijskih igrara u Sočiju i lanjski prvak svijeta.

Hrvatsku će predstavljati najmlađa sudionica na Zlatnoj pirueti Tena Čopor sa samo 15 godina i osamnaestogodišnja Valentina Mikac.. Tko zna, možda će neka od njih naslijediti najbolju hrvatsku klizačicu svih vremena Sandru Dubravčić, koja je danas uspješna doktorica medicine.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.