Tihana Nemčić komentira za portal HR: Protiv Meksika strpljivo krenuti, nema smisla juriti od početka

Tihana Nemčić komentira za portal HR: Protiv Meksika strpljivo krenuti, nema smisla juriti od početka

Osobno bi na lijevi bok postavila Šimu Vrsaljka koji obrambeni dio odrađuje jako dobro, a za napad imamo krila koja će odraditi taj dio. Mateo Kovačić bi trebao početi umjesto Sammira

Tihana Nemčić

Meksiko će biti težak protivnik, radi se o kvalitetnijoj momčadi od Kameruna. Nakon remija protiv Brazila dobili su krila. Bit će teška utakmica, očekujem malo golova, na nama je da budemo koncentrirani jer suparnici će kažnjavati svaku pogrešku. Osobno bi na lijevi bok postavila Šimu Vrsaljka koji obrambeni dio odrađuje jako dobro, a za napad imamo krila koja će odraditi taj dio. Mateo Kovačić bi trebao početi umjesto Sammira u odnosu na utakmci protiv Kameruna. Ostavila bi Ivicu Olića na desnoj, a Ivana Perišića na lijevoj strani. Naravno, po potrebi oni se uvijek mogu zamijeniti. Očekujem više dodavanja u sredini, da se poveže trokut veznih igrača i da koristimo naša krila koja rade odličan posao.

Vjerujem da će Meksiko čekati svoju priliku, oni imaju luksuz da im je remi dovoljan. Mi moramo prije svega biti strpljivi, ne treba juriti i otvoriti se previše jer Meksiko će to znati kazniti. Neka polako krene igra, kvalitetnija smo momčad tehnički i možemo sve riješiti kroz igru bez da se naganjamo s njima. Meksikanci su fizički spremni i trebat će biti oprezan. Mislim da smo kvalitetniji, ako ćemo se baviti prognozama bit će 1:0 odnosno 2:1 za Hrvatsku.

Imamo dovoljno kvalitetnih napadača koji će dočekati svoju priliku. Na drugoj strani imamo odličnu zadnju liniju i ako ona odradi svoj posao kao dosad, neće biti problema. Treba se smiriti u sredini terena, povezati redove i onda naći prostora za napadače.

Pratite nas i na Facebooku!
Logiraj se na Facebook.