Tin Srbić u finalu preče!

Tin Srbić u finalu preče!

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić plasirao se u finale preče na Svjetskom prvenstvu u Montrealu. Filip Ude na konju s hvataljkama prva rezerva u finalu.

foto: https://www.quebecoriginal.com

Hrvatski gimnastičar Tin Srbić izborio je finale preče na Svjetskom prvenstvu u Montrealu, dok je Filip Ude prva rezerva za finale konja s hvataljkama.

Tin Srbić, vježbač zagrebačkog ZTD Hrvatskog sokola, u svom prvom nastupu na svjetskim prvenstvima odmah je osigurao borbu za medalje i to sa trećom ocjenom kvalifikacija, 14,366.

Kvalifikacije gimnastičara u olimpijskoj dvorani trajale su dan i pol. Naša reprezentacija nastupala je u ponedjeljak navečer po hrvatskom vremenu,
nakon čeka je Tin držao drugo mjesto i čekao rasplet koji je sinoć okončan 4. subdivizijom. A u njoj ga je prestigao samo Nizozemac Epke Zonderland, jedan od najboljih svjetskih prečaša svih vremena (14,433), a s istom ocjenom i sa drugim mjestom, ispred Tina je bio još aktualni prvak Europe, Švicarac Pablo Brägger.

U kvalifikacijama je bilo odlično. Super sam se osjećao, išao sam svoju najjaču vježbu koju mogu izvesti i napravio sam možda i najbolje što sam
ikada izveo u životu i kad sam vidio ocjenu, iskreno, nisam bio baš zadovoljan jer sam mislio da sam zaslužio veću, ali onda sam poslije shvatio da suci imaju takav kriterij, da strože sude i shvatio sam da je to dosta visoka ocjena. Znao sam da ne može puno ljudi poslije mene to dostići, ali u grupi poslije nas bilo je Japanaca, Kineza, Rusa, Talijana, nisam znao kako će to završiti. Ali kad su svi prošli, a ja i dalje ostao drugi, znao sam da je već gotovo, da sam sigurno u finalu. Danas, drugi dan, prestigao me je samo Zonderland. Jako sam zadovoljan. Nisam očekivao da ću se kao 3. plasirati u finale na SP-u i to mom prvom. Jako sam ponosan. U nedjelju u finalu samo želim ponoviti ovo što sam napravio u kvalifikacijama, tako dobru vježbu i nadam se da će to biti dovoljno dobro. Neću sad prognozirati neki rezultat, samo želim odraditi svoje, ovako kao u kvalifikacijama i to je to – rekao je hrvatski finalist Tin Srbić koji će se za medalje boriti u nedjelju navečer po hrvatskom vremenu (19-22 sata).

Naš drugi kvalifikant na preči, finalist ovogodišnjeg Europskog prvenstva, Anton Kovačević, zbog padova na Tkačevima skupio je tek 9,866 bodova i bio 117. među 124 gimnastičara na preči.

Trostruki hrvatski olimpijac i viceprvak svijeta 2014. godine, Filip Ude, zauzeo je 9. mjesto (14,400) u kvalifikacijama na svom devetom SP-u i prva je rezerva za subotnje finale konja.

Išao sam vježbu sa startom od 6,0, nešto lakšu, bez Busnarija, dobro sam je odradio, ali saskok sam mogao bolje. Da sam to uspio, bio bi sigurno u finalu, ocjena bi bila 4-5 desetinki veća. Ali, nisam razočaran, potvrdio sam da sam i dalje u top 10, pokazao sam da i dalje vrijedim – rekao Ude.

Još jedan debitant, 19-godišnji Jakov Vlahek sa 14,133 bodova zauzeo je 16. mjesto među 132 vježbača na konju s hvataljkama, dok je Robert Seligman zbog pada na novom elementu Roth završio kao 33. (13,533).

Vlahek je odlično odradio svoj posao, dao je svoj maksimum, sve što zna, baš kao i Tin Srbić. Ti mladi dečki pokazali su kakvu budućnost ima hrvatska gimnastika. Seligman je na žalost pao u posljednjoj trećini vježbe, iako je do tog dijela izveo možda i svoju najbolju vježbu ikada na natjecanjima – komentirao je hrvatski izbornik Vladimir Mađarević.

Kvalifikacije preče:
1. Epke Zonderland (Niz) 14,433
2. Pablo Brägger (Švi) 14,433
3. TIN SRBIĆ (HRV) 14,366
4. Oliver Hegi (Švi) 14,333
5. David Beljavski (Rus) 14,208
6. Bart Deurloo (Niz) 14,033
7. Randy Leru (Kub) 14,000
8. Hidetaka Miyachi (Jap) 13,966

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.