Tin Srbić uz rame Udeu, Markoviću i Seligmanu za medalju

Tin Srbić uz rame Udeu, Markoviću i Seligmanu za medalju

Tin Srbić: "Ovo mi je bila jedna od boljih vježbi u karijeri. Išao sam svom snagom, bez kalkulacija. "

Tin Srbić

 Hrvatska će tako  imati četvoricu finalista na Grand Prixu  Žito Challenge Cupu u Osijeku.  Sjajni 19-godišnjak bio je četvrti u kvalifikacijama s ocjenom 14,600 što mu je treće finale u tri nastupa ove sezone na Svjetskim kupovima. U Bakuu i Ljubljani je osvojio brončane medalje.

Za medalju Srbić i Seligman borit će se u nedjelju od 15 sati uz izravan prijenos na HRT 4, dok će Ude i Marković to pokušati već  danas od 16.30.

 Od ostalih naših predstavnika naš aktualni prvak Europe na preči, Marijo Možnik, zbog pada na startu vježbe bio je  21. s ocjenom 11.600.

“Već na prvom elementu Endo napravio sam tehničku pogrešku koju rijetko radim. Čak sam zapeo nogom za preču, izbacilo me to iz takta i krenuo sam u Tkačev, a nisam se uspio ispraviti u stoju. Jednostavno, nisam pripremio tijelo za element, prekasno sam pustio pritku i pao. Dotaknuo sam pritku, ali bio sam predaleko i nisam je uspio uloviti. Bio je to jedan od lošijih osjećaja. Pad na prvom elementu i to na mjestu gdje najviše želiš biti dobar, pred svojim navijačima. Srećom, imamo Tina. Lakše je kad nije sve na mojim leđima, on će sada odraditi i moj posao.”

U ženskim kvalifikacijama grede Karmen Koljanin bila je 20. (11,200), a Dora Kranželić 24. (9,700), dok je na parteru Ana Poščić zauzela 15. mjesto (12,350), a Dora Kranželić 18. (12,050).

 

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.