Tina Maze uzima stanku od skijanja

Tina Maze uzima stanku od skijanja

Tina Maze odlučila je na jednu godinu prekinuti skijašku karijeru.

Tina Maze - Foto: Dejan Popek/Sportnet.hr

Najbolja svjetska skijašica prije dvije godine, dvostruka olimpijska prvakinja, četverostruka svjetska prvakinja i osvajačica još sedam srebrnih medalja s velikih natjecanja, Slovenka Tina Maze, odlučila je napraviti jednogodišnju pauzu u skijanju.

Objavila je to na svom Facebook profilu, a još nije odlučila hoće li se vratiti skijanju ili je ovo konačno zbogom. Maze je napunila 32 godine i želi se posvetiti nekim drugim stvarima u životu.

“S obzirom na to da još nisam službeno objavila svoj plan za budućnost, mislim da je pravo vrijeme za ovu poruku. Nakon 16 dugih i uspješnih sezona, tijekom kojim sam se natjecala u svim skijaškim disciplinama, osjećam da moje tijelo, ali i psiha zahtijevaju duži odmor nego inače. Dopustit ću si godinu dana pauze prije nego donesem daljnje odluke.”

“Pauzu ću iskoristiti da završim fakultet i posvetim se marketinškim i komunikacijskim obvezama prema svojim sponzorima. U planu su i neki drugi projekti. Nadam se da ćete razumjeti i poštovati ovakvu moju odluku. Želim vam svima ugodno ljeto.”

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.