Tina Maze završava karijeru?

Tina Maze završava karijeru?

Foto: Ziga Intiha / Tina Maze Facebook

Na predstavljanju slikovnice za djecu “Tina i medvjeđa moć“, bivša najbolja slovenska skijašica svijeta Tina Maze najavila je završetak svoje skijaške karijere.

Prošle godine je Maze uzela pauzu kako bi se posvetila obavezama na fakultetu. Pauza je potrajala i dovela do izjave: “ Ja za sebe već odavno znam kako ću postupiti. Nema se smisla zavaravati i govoriti da ću nastaviti, kad više nemam potrebu natjecateljsku energiju“, kojom je ostavila upitnike nad mnogim glavama.

Punih petnaest godina koliko joj je ime bivalo u vrhovima skijaške scene, Tina je osvajala i izgradila zadivljujuću karijeru. Prvo 2010. godine osvojena bronca u slalomu i superveleslalomu, 2014. godine osvojeno zlato u spustu i veleslalomu na Olimpijskim igrama u Sočiju, četiri osvojena zlata na svjetskim prvenstvima, 2013.godine osvojen veliki kristalni globus te sveukupno 26 pobjeda, rezultati su koji zadivljuju, ali i začuđuju kada se takav niz želi prekinuti.

O nastavku karijere najbolje slovenske skijašice može se samo nagađati, a službenu izjavu i odluku javnost će saznati uskoro.

Obavještavamo Vas da portal hrvatskareprezentacija.hr zbog tehničkih poteškoća privremeno prestaje sa radom.